Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Voorzichtigheid is nog geboden

Is de rotatie uit Tech een feit nu de Nasdaq gisteren opnieuw fors lager sloot (-1,4%)? Ook in de Europe Stoxx 600 deed Tech het slecht, terwijl de financials het weer goed deden. De Russel 2000, graadmeter van de Amerikaanse economie, deed het met een plus van 1,9% goed.

Er lijkt een verbreding van de markt zichtbaar te worden en dat gaat vooral ten koste van de grote technamen. Beleggers kijken met hernieuwde aandacht naar de verliezers van de lockdown. Afgelopen maandag kwam 80% van de bedrijven in de S&P 500 boven het 200-daags gemiddelde uit. Het gewicht van Tech beneemt hier enigszins het gezicht op.

Dat neemt niet weg, dat het waarschijnlijk te vroeg is om al van een systematische rotatie uit Tech te spreken. Eerst zal er toch echt meer duidelijkheid over de richting van de pandemie en de staat van het vaccin moeten komen. Het proces zal dus waarschijnlijk heel geleidelijk verlopen. Voorlopig lijken beleggers geneigd om winst te nemen, waarvan vooral de grote technamen het slachtoffer zijn.

Wel lijkt het duidelijk dat veel obligatiebeleggers weer naar de aandelenmarkt kijken. Het rendement op de 10jaars Treasury blijft voorzichtig omhoog klimmen. Dit overigens tot grote vreugde van de obligatiebelegger.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *