Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

10.000 euro in de DAX zou vandaag resulteren?

Veel mensen vermijden aandelen of de DAX omdat ze bang zijn voor sterke koersschommelingen. Maar als je de lange termijn ontwikkeling van veel grote indices nader bekijkt, kom je duidelijk tot de conclusie dat deze angst op korte termijn gerechtvaardigd is.

Gemaksbeleggen
Beste belegger, is dit wat u zoekt? Met gemak beleggen en een mooi rendement halen. Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld dat zowel op een stijging als een daling van de koersen kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus u hoeft niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 10.000 in 2015 , een resultaat van € 21.805 gemaakt, een rendement van 218%. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Markten storten regelmatig in
Zo stortte de DAX in 1998 snel in. Maar het jaar daarop was het weer hoger. Van 2000 tot 2003 was er de volgende scherpe daling met 72,7%. Dus degene die op het hoogtepunt van 2000 binnenkwam, heeft in de volgende drie jaar een groot deel van zijn rijkdom verloren.

 

dax-30-index-germany-historical-chart-data-2021-04-16-macrotrends
dax-30-index-germany-historical-chart-data-2021-04-16-macrotrends

De markt was in 2007 nauwelijks hersteld toen de volgende crash volgde in 2008. Maar in 2009 werd prompt weer een sterk herstel gerealiseerd. In 2011 en 2015 waren er verdere dalingen, zij het milder. In 2020 zagen veel waarnemers de definitieve ondergang van de DAX aankomen. Uiteindelijk was het maar een korte dip van 38,8% en herstelde de markt zich binnen een jaar.

Natuurlijk had de crash van 2020 veel sterker kunnen zijn als het virus gevaarlijker was gebleken. Maar een permanente inbraak zou alleen een optie zijn als de mensheid haar einde naderde. In alle andere gevallen herstellen de economie en de DAX zich altijd.

Schommelingen van meer dan 70% zijn op de beurs niet uit te sluiten. Maar wat gebeurt er eigenlijk als we ze zoveel mogelijk gebruiken voor aankopen ?

De DAX is een welvarende fabriek
Op 31 december 1987 was de DAX genormaliseerd naar 1.000 punten. Vandaag, ondanks alle crises en inzinkingen, staat het op 15.107 punten (1 april 2021). Investeerders hebben hun vermogen in 33 jaar tijd meer dan vijftien keer vergroot. 10.000 euro werd 151.072 euro, 50.000 euro 755.359 euro en 100.000 euro 1.510.720 euro. Iedereen die nog nooit aandelen heeft verkocht, heeft ook kunnen besparen op belastingen.

Kopen en houden met indexfondsen is daarom nog steeds aan te raden. Maar op dat moment waren er geen indexfondsen waarmee we de DAX als geheel hadden kunnen verwerven. Het enige dat dus overbleef, was de aankoop van de individuele indexaandelen. Aan de andere kant bevinden we ons vandaag in een veel betere situatie. Met ETF’s kunnen we beleggen in de DAX en vele andere grote indices.

Bij het selecteren ervan moeten we er echter voor zorgen dat ze hun aandelen fysiek kopen, dat ze niet te duur zijn, dat ze indien mogelijk een paar jaar op de markt zijn en niet te klein zijn. Veel spaarders kunnen slechts dromen van een 15-voudige toename van hun vermogen. Ze vertrouwen vooral op verzekeringsproducten die uiteindelijk meer beloven dan ze waarmaken.

Met aandelenbeleggingen zoals de DAX behouden we daarentegen altijd de controle over onze beleggingen en kunnen we vrij beslissen wat we ermee doen wanneer. Ook al lukt het uiteindelijk “slechts” een verdubbeling van het kapitaal, het is het al waard geweest. Zoals het voorbeeld van de DAX laat zien, zijn slechts twee dingen erg belangrijk: een beleggingshorizon op de lange termijn en inkopen tijdens een crisis.

Het artikel 10.000 euro geïnvesteerd in de circulatie van de DAX zou vandaag resulteren? verscheen voor het eerst op The Motley Fool Germany .

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *