Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wat te doen met Biotech aandelen

De afgelopen tijd heeft veelal in het teken gestaan van de gezondheidszorg en de innovatie van Biotech bedrijven wereldwijd. Dit heeft Biotech aandelen onder de aandacht van veel beleggers gebracht. Maar Biotech aandelen hebben altijd al de potentie gehad om in korte tijd enorme winst te behalen. Wanneer een nieuwe medicijn, vaccin of andere revolutionaire technologie op de markt wordt gebracht zal dit aandeel natuurlijk flinke winst boeken. Het is echter lastig om hier tijdig bij te zijn, want wanneer het nieuws in de krant staat ben je eigenlijk al te laat.

Op hetzelfde moment bestaat ook de kans dat de innovatie flopt. Een medicijn waarvan de effectiviteit net een aantal procent te laag ligt of nieuwe apparatuur die toch niet zo goed werkt als verwacht in een bepaald klimaat zijn slechts twee voorbeelden die tot een crash in het aandeel kunnen leiden. Zelfs als insider van het bedrijf of de industrie kun je dit niet altijd zien aankomen. Echter, is extensief onderzoek en objectieve redenatie nog meer dan in andere industrieën van cruciaal belang als het op Biotech aandelen aankomt. Hiernaast is een spreiding van je vermogen cruciaal om verliezen te marginaliseren, hierbij zorgt het dat de kans groter is dat je juist dat aandeel met enorme groei te pakken hebt.

Covid en Biotech

De Corona pandemie heeft Biotech aandelen meer dan ooit op de markt gebracht. Uiteraard zijn de aandelen van bijvoorbeeld Moderna, Pfizer en Janssen enorm gestegen, hier is iedereen van op de hoogte. Echter, zijn er ook tal van bedrijven die indirect van cruciaal belang zijn tijdens deze tijd. Neem als voorbeeld het Britse Tiziana, wat dankzij innovatie binnen beademingsapparatuur in een paar dagen meer dan twee keer over de kop ging.

Op dit moment ben je te laat om het merendeel van de Covid gerelateerde hypes uit te baten. Echter, zal Biotech in de nabije toekomst op de radar blijven van veel fondsen en investeerders. Door de stijging in het verhandelde kapitaal hebben kleinere aandelen een grotere kans om grote winst te boeken. Het mes snijdt echter aan twee kanten en de kans op crashes zal blijven bestaan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *