Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waar zetten experts op in?

Onbekend maakt onbemind? En ook niet kansrijk? Niet als het om aandelen gaat. De beste beleggingsadviseurs van dit jaar hebben iets gemeenschappelijks: ze zoeken naar kleine bedrijven waar anderen overheen gekeken hebben. Zij hebben een afkeer van grote, snelgroeiende ondernemingen wiens aandelen duur zijn. Deze beleggingen kregen in maart en begin april een knauw. Technologiefondsen en biotech werden afgestraft. Dat schrijft Mark Hulbert in de online editie van de Wall Street Journal.

De geselecteerde aandelenbeleggingsadviseurs hebben gemiddeld een rendement van 11,9% behaald. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 heeft dit jaar maar 2,3% gedaan waarmee ze dus met vlag en wimpel de beurs verslagen hebben. De technologiebeurs Nasdaq staat op een klein verlies van 0,7%. (slotstand 25 april).

De adviseurs denken dat grote winsten vooral te behalen zijn bij kleine onderemingen. Deze “small caps” met een marktkapitalisatie van circa $2 miljard, bieden volgens hen meer potentieel. Een reden daarvoor is dat grote bedrijven door veel analisten worden gevolgd zodat het moeilijker is om een verborgen parel de ontdekken. Daarnaast beginnen deze kleine ondernemingen te bloeien als de opleving op de beurs al een tijd gaande is. Nieuw geld is dan namelijk op zoek naar goedkope aandelen.

Een van de kansrijke aandelen van beleggingsadviseur Rice was Century Casino’s. Het aandeel is dit jaar tot nu toe 14% gestegen. Niet alle kleine aandelen zijn parels, er zit veel kaf tussen de koren. Belangrijk is om te kijken naar bedrijven met een sterke balans in termen van een positieve kasstroom en eigen aandeleninkoop.

Veel beleggers durven toch niet hun hand in het vuur te steken omdat deze ondernemingen niet genoeg winst maken. Je kunt bij deze bedrijven beter kijken naar de koers/omzet en koers/boekwaarde. Adviseur Gerstein heeft Frontier Communications gekocht, een bedrijf die telecommunicatie diensten aanbiedt op het platteland en in kleine tot middelgrote steden. Het aandeel is dit jaar met 27% gestegen en wordt verhandeld tegen een koers/omzet verhouding van 1,2 en een prijs/boekwaarde van 1,4. In vergelijking met de beursgraadmeter S&P 500 (ratio van 1,7 en 2,6 respectievelijk) is dit aanzienlijk goedkoper.

Beleggingsadviseur Nate Pile, uitgever van de nieuwsbrief Nate’s Notes, heeft als favoriet biotechnologiebedrijf MannKind. De koers is dit jaar met 23% opgeveerd. Verschillende experts hebben opvallend genoeg ook een voorkeur voor edelmetalen. Pile zou hem niet verbazen als de aankoop van goud tegen de huidige niveaus’s een van de slimste transacties zou zijn voor de komende tien jaar.

Murphy, uitgever van de nieuwsbrief New World Investor is eveneens positief over goud. Hij wijst er wel op dat de belegger in edelmetalen een lange termijn horizon moet aanhouden omdat de goudprijs de komende maanden volgens hem kan dalen.De favoriete belegging van Mr Pile in goud is de tracker SPDR Gold Trust ETF.

De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Waar zetten experts op in?”

  1. Avatar

    Experts zetten dus in op stijgende markt.Maar zullen small caps stijgen terwijl in de mid cap en de grote broer de cash S&P500 alles daalt?, ik betwijfel het..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *