Volvo gaat achter Tesla aan

Ooit begon Polestar als het racemerk van Volvo, inmiddels is het getransformeerd in de zusteronderneming die zich richt op elektrisch rijden. Door TopGear beschreven als het hebbende van de ‘’Tesla look” lijkt het bedrijf nu ook de Tesla route te willen bewandelen op de beurs. Alhoewel, niet precies hetzelfde, maar een pad met veel overlappingen.

SPAC Gores Guggenheim

Polestar heeft een partner gevonden in Special Purpose Acquisition Partner (SPAC) Gores Guggenheim Inc.. Voor een verheldering en recentelijke sentiment analyse van SPAC bedrijven kan je ons artikel van gister lezen. Gores Guggenheim is een bewezen succesvolle partner voor met vooruitstrevende bedrijven. Het is nu ook de planning om op de korte termijn met het Polestar van Volvo de beurs op te gaan.

De Tesla approach

Polestar doelt op een marktwaardering van maar liefst 20 miljard Dollar op de Nasdaq, dat terwijl het bedrijf in 2021 slechts een omzet van 1,6 miljard acht te behalen. Onder de belofte van een immense omzet groei van minimaal 1000% in 2025 worden avontuurlijke belegger verleid om hun aandeel Polestar aan te schaffen. Dit houdt in dat de omzet de komende 3 jaar nagenoeg verdubbeld zal moeten worden om het omzet-doel van 2025 te behalen.

We moeten niet vergeten dat het Tesla ook niet altijd voor de wind is gegaan en dat het bedrijf bijna failliet is geweest. Op dit moment valt Tesla niet meer weg te denken uit de auto industrie en met Volvo als moederbedrijf heeft Polestar al de nodige credibiliteit. Het is de vraag of de hype en spectaculaire groei van Tesla na te bootsen is, aan de andere kant is het de vraag of deze extremis essentieel is.

Het toekomstperspectief

Polestar heeft in een statement weten dat het in de eerste helft 2022 op de beurs wil gaan. Tevens blijf Polestar ondanks de fusie een Zweeds bedrijf met het hoofdkantoor in Gothenburg.

De productie van de Polestar 3 staat tevens gepland voor de eerste helft van 2022. Verder is het de planning om voor 2025 nog 2 nieuwe modellen op de markt te brengen. Dit zal ook broodnodig zijn om de omzet ambities te behalen. 

Verder is het een erg nodige steun in de rug van de SPAC industrie, die in de Verenigde Staten geen zeer goede resultaten behaalt heeft. De Europese SPAC bedrijven hebben echter wel meer naar behoren gepresteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.