Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nog steeds zinvol om in de winnaars van Covid-19 te beleggen?

In de herfst zou het aantal gevallen van Covid-19 wel eens kunnen toenemen. Is het dan zinvol om meer te beleggen in bedrijven of sectoren die van de pandemie hebben geprofiteerd?

De aandelenmarkten reageerden aanvankelijk sterk op de pandemie en gaven soms de voorkeur aan defensieve of cyclische aandelen. Met de verwachte normalisering van de economische activiteiten hebben de aandelenmarkten de pandemie echter al grotendeels achter zich gelaten. Daarom verwachten wij in de toekomst geen plotse omwentelingen – in sectoren of beleggingsstijlen – zoals wij aan het begin van de pandemie hebben gezien.

Evenmin zien wij momenteel een aantrekkelijk risico/opbrengstprofiel in de voor de hand liggende winnaars van Covid-19. In plaats daarvan blijven wij ons bij Ethenea richten op bedrijven met een duurzame kwaliteit die profiteren van structurele groeitendensen. Daarom is de verwachting van een toename van het aantal Covid-19-gevallen geen reden om de positionering van het Ethna-DYNAMISCH fonds ingrijpend te wijzigen.

Door Philip Bold, portefeuillebeheerder bij Ethenea

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *