Vijf zeer geliefde aandelen van Hedge Funds

Het huidig jaar 2013 spoedt ten einde. Het is daarom tijd om een eerste blik te werpen op de beleggingskansen in 2014. Elke zichzelf respecterende bank wenst u maar wat graag met raad en daad bij te staan om een juiste keuze te maken. INVINCO kan daarom niet achterblijven, maar we proberen het anders dan anderen te doen. We presenteren u een lijstje van vijf onbekende aandelen. Het enige opvallende is, dat deze aandelen zich in de belangstelling mogen verheugen van vooraanstaande hedge funds.

Het hedge fund Capital LP van niemand minder dan Carl Icahn heeft een belang opgebouwd van 19,6%. Nuance Communcations is een internationaal werkend softwarebedrijf dat zich toelegt op spraakherkenning en op de in- en toepassing van taal in bijvoorbeeld geautomatiseerde telefoonsystemen, maar ook in andere vormen van (mobiele) communicatie.

Over het gebroken boekjaar 2013 zag Nuance Communcations de omzet met 12,3% stijgen naar een waarde van $ 1,855 miljard. Het bedrijf leed echter een verlies van $ 115 miljoen ofwel een verlies per aandeel van $ 0,37. Het bedrijf heeft een k/w van 13 voor 2014 en een verwachte winst per aandeel voor 2014 van $ 1,09.

Grafiek Nuance Communcations
Grafiek Nuance Communcations

Steven Cohen van SAC Capital heeft recentelijk een belang opgebouwd van 5,1% in Move. Dit bedrijf is online actief op de markt van onroerend goed. Het biedt consumenten en professionals de kans om via zijn website met elkaar in contact te komen.

In het derde kwartaal groeide de omzet met 19% tot een bedrag van $ 58,8 miljard. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $ 585, 8 miljoen en een koers-winstverhouding van 300.

Grafiek Move
Grafiek Move

Leon Cooperman van Omega advisors heeft recentelijk zijn belang in ARP omhoog gebracht van 4,8 miljoen aandelen naar 6,75 miljoen. Dat is een belang van 22,4%.Atlas Resource Partners is actief in de winning van olie en gas in de Verenigde Staten. Daarnaast investeert het bedrijf in partnerships in de olie- en gassector van de VS.

Atlas resource Planning maakt moeilijke tijden door. Dat is af te lezen aan de beurskoers. Die bereikte in januari een alltime high van $ 31,97. Maar daar is nu nog slechts $ 20,19 van overgebleven. Dat is een daling van bijna 37%.In het derde kwartaal van dit jaar kwam EBITDA uit op $ 60,6 miljoen, maar onderaan de streep resteerde een verlies van $ 39,7 miljoen. Dat was vooral te wijten aan afschrijvingen op bronnen.

Grafiek Atlas Resource Planning
Grafiek Atlas Resource Partners

Het Hedge fund van Monish Pabrai, Dalal Street heeft 6,4 miljoen aandelen in Horsehead Corporation. Dat is een belang van 11,6%. Dit bedrijf is de grootste zinkproducent van de VS. De koers van het bedrijf is dit jaar al met 35% gestegen.

De omzet van Horsehead verbeterde in het 3de kwartaal 2013 met 2% naar een waarde van $ 110,8 miljoen. Onderaan de streep resteerde een verlies van $ 3,5 miljoen. Dat was heel wat minder dan het verlies van $ 9,1 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2012. Dat was vooral te wijten aan het niet optimaal kunnen benutten van alle (verouderde)productiefaciliteiten. Nog voor het einde van 2013 zal Horsehead in North Carolina een nieuwe en ultramoderne productiefaciliteit in gebruik nemen. Die moet de problemen elders meer dan compenseren.

Beleggers hebben weinig problemen met de gang van zaken, want het aandeel is sinds het begin van dit jaar gestegen van een niveau rond $ 10 tot boven $ 14.

Grafiek Horsehead Holding
Grafiek Horsehead Holding

Nelson Peltz van Trian Partners denkt dat Allegion zeer de moeite waard is. Hij heeft een belang opgebouwd in dit bedrijf, dat in veiligheid doet, van 5,9%. Allegion is een spin-off van INGERSOLL-Rand. Het is pas op 2 december van dit jaar naar de beurs gegaan.

Sinds zijn introductie is de koers van het bedrijf stevig omlaag gegaan. Het aantrekkelijke van het bedrijf is volgens Nelson Peltz, dat beleggen in spin-offs vaak uiterst lucratief blijkt te zijn.

Grafiek Allegion
Grafiek Allegion

101713_0018_Olieprijsza3.png

  • Wij hebben een jarenlange ervaring en expertise in de wereld van de commodities en valuta’s
  • Volledige vergunning van de AFM te Amsterdam en van de FSMA te Brussel
  • Effectenrekening op eigen naam
  • Full-Service, eigen accountmanager
  • Liquide investering

Gratis nieuwsbrief

INVINCO biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Dit is een opinie van Invinco GmbH en het mag niet worden opgevat als beleggingsadvies of uitnodiging om te gaan beleggen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.

5 gedachten over “Vijf zeer geliefde aandelen van Hedge Funds”

  1. Echt logisch is het niet om in een crisis aandelen te kopen en hopen dat ze meer waard worden. Maargoed ze hebben dan ook veel meer kapitaal en margin dan menigeen, het zou tegen een stootje moeten kunnen.

  2. Dat rijmt lekker Onno, maar het punt is nu juist dat markten zo omhoog gedreven zijn door hoop, en er vroeger of later een stop aan de opmars komt. Dan zal een bull markt zich geleidelijk keren naar een bear markt.En daar is inderdaad van te profiteren, als je kunt profiteren in een bull markt lukt het ook in een bear markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.