Verslag seminar over methode superbelegger Gann

Op 19 november jongstleden hebben wij in samenwerking met onze columnist Cees de Vries een seminar gehouden over de unieke beleggingsmethode van superbelegger William Delbert Gann (1878-1955).

Programma

Voor mij (Satilmis Ersintepe) was het interessant om u te ontmoeten en te weten te komen wie onder andere de bezoekers van De Kritische Belegger zijn. Mede namens Cees wil ik de deelnemers hartelijk bedanken voor de informatieve en gezellige avond die we met elkaar beleefden. Naast de deelnemers was ook ik aangenaam verrast over de methodiek waarmee Cees werkt.

Deze methode is namelijk heel anders van aard dan de gangbare technische analyse die u  her en der tegenkomt. De kern van Gann’s werkwijze is namelijk dat beleggen gebaseerd is op rekenen en niet op subjectieve patronen waardoor het gokgehalte fors toeneemt.

Na een korte introductie door mij heeft Cees het stokje overgenomen en startte met een algemene inleiding over Technische analyse. Wat is het en wat zijn de valkuilen. Vervolgens ging hij in op het belang van de Gann-analyse en legde hij de door hem gehanteerde methodiek uit. Daarna kwam naast een actueel voorbeeld de analyse van de AEX op lange termijn- basis aan bod.

Enkele reacties van deelnemers:

Bruno B

Beste Cees en Satilmis,

Hartelijk dank voor de uitstekend georganiseerde, leerzame en prettige contact avond.

Het seminar voldeed zeker aan de verwachtingen en het is dan ook zeker aan een ieder aan te raden dergelijke avonden te bezoeken. Delen van kennis en kennis nemen van tot stand komen van weloverwogen besluitvorming op basis van gecalculeerde risk/rewards vormt de basis tot succes. Ervaren TA’ ers weten dat wellicht al langer, maar ook voor hen bracht deze avond weer een aantal interessante zaken en invalshoeken onder de aandacht.

Frank M

Heeft het seminar voldaan aan uw verwachtingen.  Wat vond u ervan en kunt u het andere mensen aanraden?

–          Nou ik had eigenlijk weinig verwachtingen omdat ik niet wist wat één en ander inhield. Ik moet zeggen de methodiek is zeer toegankelijk en als het allemaal klopt erg simpel om toe te passen!! Is aan te raden maar als  inderdaad één en ander zo makkelijk werkt dan niet aan te veel mensen doorvertellen!!! 🙂

Kunt u in een paar regels beschrijven met welke indruk u kwam en vervolgens naar huis ging?

– Ik kon alleen de naam Gann en had wel eens gehoord dat hij een methodiek had die de benchmark versloeg maar met systemen denk je gauw aan ingewikkelde  formules, grafieken, lijnen etc.  En dit, eigenlijk heel simpel als je met percentages kunt rekenen. Ik ging naar huis met het gevoel;  daar wil ik meer van weten!

Paul van der K

Heeft het seminar voldaan aan uw verwachtingen.  Wat vond u ervan en kunt u het andere mensen aanraden?

– Ja, en zal zeker kennissen verwijzen naar de site voor meer informatie.

Kunt u in een paar regels beschrijven met welke indruk u kwam en vervolgens naar huis ging?

– Ik kwam met een open mindset mbt Gann en heb de avond als leerzaam en gezellig ervaren. De mogelijkheid tot napraten met andere forum leden over hun visie & trading methode was een waardevolle aanvulling.

Nieuw seminar voor vermogende beleggers: Berekend en dus… rustgevend beleggen

Gezien het aantal positieve reacties willen wij volgend jaar een nieuw seminar houden. De insteek hiervan zal zich richten op de vermogende belegger. U zult zien op welke wijze de berekende besluitvorming van de Gann- trades tot stand komen inclusief moneymanagement en stoplossbeheer. Met name de laatste twee zaken worden nogal veronachtzaamd bij beleggen, wat er nu juist voor zorgt dat er verantwoord met uw geld wordt omgesprongen.

Dit seminar zal plaatsvinden op het kantoor van Cees in Molenaarsgraaf. Bent u ook geïnteresseerd om  te zien hoe met uiterste precisie  koop- en verkooptransacties tot stand komen en beleggen weer leuk en winstgevend wordt?

Schrijf u dan in via het onderstaande contactformulier. Vermeld u naam, telefoonnummer en e-mail adres waaronder u bereikbaar bent. Wees er snel bij want het aantal deelnemers is zeer beperkt. De kosten bedragen EUR 100 inclusief BTW per deelnemer.

[easy-contact]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.