UBS: bullmarkt blijft in 2019

De aandelenmarkten zullen hun ‘bull-run’ voortzetten in 2019, onder meer omdat de inflatie gematigd blijft en de zorgen over het Amerikaanse rentebeleid overtrokken blijken. Dat schrijft zakenbank UBS Warburg.

Hoewel het niet echt de politieke onrust van voorgaande jaren opleverde, was 2018 een opmerkelijk jaar voor de financiële markten, aangezien de toegenomen spanningen tussen de VS en China, het strakkere monetaire beleid en de rijpende mondiale cyclus bijdroegen aan turbulente omstandigheden.

Met de juiste strategieën op zijn plaats, geloven ze dat dit bevaarbaar is. Voortvarend in deze omgeving vereist selectiviteit, diversificatie en een duidelijk financieel plan.

Wat kunnen we in 2019 verwachten?

De investeringsomgeving wordt duidelijk steeds uitdagender naarmate de wereldwijde economische cyclus begint te pieken. De economische groei, de wereldwijde politiek en de stimulering van de centrale banken bevinden zich op keerpunten. De beweeglijkheid is toegenomen en zit in een opgaande lijn. Beleggers zouden meer beweeglijkheid moeten verwachten in 2019, omdat de markten beginnen te anticiperen op een einde aan de cyclus.

Hoeveel kan de stier nog rennen ?

Cumulatief rendement voor de MSCI All Country World Index over de langste bull markets (gegevens uit 1970-88 benaderd op basis van MSCI World Index-gegevens), in%

Hoewel de gemiddelde bullmarkt de neiging heeft om 10 jaar mee te gaan, gaat deze niet alleen dood van ouderdom. Hoewel dit jaar een stuk volatieler was dan het vorige, denken zij dat dit consistent is met een volwassen wordende cyclus en er dat er nog steeds ruimte is voor aandelen om te stijgen.

De zakenbank formuleert een aantal uitdagingen:

Uitdaging 1: tragere groei en aangescherpt monetair beleid

Uitdaging 2: De winstgroeivooruitzichten zijn zwak

Uitdaging 3: De wereld staat voor belangrijke politieke keerpunten

Uitdaging 4: De wereld blijft middelen gebruiken op een niet-duurzame manier

Uitdaging 5: Het rendement op lange termijn zal lager zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.