SNS: favoriete aandelen 2014

Aalberts,ASM International en Brunel zijn één van de favorieten aandelen van SNS Securities, de effectendochter van SNS Bank. Naar aanleiding van de visie van vorig jaar concludeert SNS Securities dat 2013 een mooi beleggingsjaar is geworden voor aandelenbeleggers. Zeker het tweede halfjaar was sterk. De Top Picks hebben daarin een uitstekend rendement gegenereerd van 23%. Dat is ruim meer dan het rendement op de AEX index (14%), AMX index (18%) en de AScX index (16%). Het aandeel PostNL verdubbelde zelfs bijna en had zo een belangrijke bijdrage.

De wereldeconomie sloeg in 2013 de weg naar herstel in. De Verenigde Staten waren en zijn nog steeds de drijvende kracht achter dit ontluikende herstel, maar ook de economische indicatoren in Europa worden steeds beter. De groei van de Chinese economie vertraagt wat, maar niet veel.

Ook in 2014 blijft de VS een drijvende kracht achter de wereldeconomie. Na het herstel van de huizenmarkt trekt nu de arbeidsmarkt aan, hetgeen weer een positief effect zal hebben op de consumptie. De markt heeft al geanticipeerd op het geleidelijk terugbrengen van de liquiditeitssteun, het zogenaamde ‘taperen’. SNS Securities verwacht dan ook dat dit geen consequenties heeft voor de rente.

In Europa zijn er nu ook duidelijke signalen dat de afgelopen moeilijke jaren afgeschud kunnen worden. De verwachtingen voor de Duitse economie zijn goed en ook de Zuid Europese landen laten weer tekenen van leven zien. De Italiaanse economie verbetert zelfs. Frankrijk blijft een zwakke schakel door het gebrek aan structurele hervormingen. In Nederland worden de vooruitzichten beter nu het consumentenvertrouwen aantrekt en de werkloosheid omlaag gaat.

Al met al is SNS Securities er van overtuigd dat het sentiment voor aandelen in 2014 goed zal blijven. De huidige fase in de conjunctuur is positief voor aandelen en obligaties zijn een relatief onaantrekkelijk alternatief.

De bank heeft er dit jaar wederom voor gekozen om onze Top Picks niet in categorieën in te delen, maar gewoon onze beste 7 ideeën te selecteren. Dit zijn vooral Mid en Small cap aandelen die sterk zullen profiteren van aantrekkende economieën en eindmarkten.

Onze Top Picks over 2014 zijn:

•           Aalberts

•           ASM International

•           Brunel

•           Exact

•           KPN

•           Reed Elsevier

•           Sligro

De prestatie van hun Top Picks was in het tweede halfjaar van 2013 wederom beter dan de AEX-index. Ook over de lange termijn zijn de prestaties sterk. Een investering van 100 euro in de AEX in 2002 zou eind 2013 145 Euro hebben opgeleverd. 100 Euro geïnvesteerd in de SNS Securities Top Picks zou gegroeid zijn naar 348 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.