Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tussenstand

In deze korte column zal ik ingaan op de resultaten van mijn vorige adviezen. Tijd om met de billen bloot te gaan.

Mocht u mijn columns vaker lezer, dan weet u dat ik naast theoretische onderwerpen ook concrete optiecombinaties in mijn columns behandel. Uiteraard is het aan een ieder zelf om te beoordelen of een door mij voorgestelde constructie ook past in zijn/haar beleggingsprofiel.

Deze (korte) column wil ik het echter anders doen. Als vermogensbeheerder rapporteer ik elk kwartaal aan mijn cliënten. Zij kunnen dan naast de portefeuille, de kosten, dividenden, coupons en dergelijke ook hun rendement zien. Het lijkt mij een goed idee om in deze column in te gaan op de resultaten van al mijn adviezen. Tevens zal ik proberen eens in de zoveel tijd dit overzicht te verversen. De resultaten zijn niet alleen de posities die we al verkocht hebben, maar ook de openstaande adviezen. Sommige van deze adviezen zullen op winst staan dan wel een winst hebben opgeleverd en sommige adviezen zullen nog in de min staan. Oftewel, in deze column zal ik met de billen bloot gaan.

Voor de goede orde, alle rendementen (positief en negatief) zijn exclusief transactiekosten.

Tussenstand rendementen opties
Tussenstand rendementen opties

De kolom Resultaat zijn daadwerkelijk gerealiseerde winsten of verliezen. De kolom Tussenstand geeft het resultaat weer van posities die nu nog openstaan.

Mijn volgende column zal weer “normaal” zijn. Ik wilde u met deze column echter wat meer transparantie verschaffen. Er is namelijk als columnist niks makkelijker dan steeds wat te schrijven zonder uiteindelijk de gerealiseerde resultaten weer te geven. Aan mij de schone taak om bovenstaande tabel regelmatig up to date te houden en vooral hopelijk veel positieve resultaten te kunnen vermelden.

drs Richard H.J. de Jong RBA is adjunct directeur vermogensbeheer bij Van Lieshout & Partners N.V.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Tussenstand”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *