Koopadvies opkomende markten

Koop: Comgest Magellan

Iedere keer wanneer de beurzen van de emerging markets een dip ondergaan kunnen beleggers van mij een koopadvies verwachten voor één of meerdere van deze markten. Zo gaf ik op 16 maart 2009 het advies aandelen van Magellan – een wereldwijd beleggend emerging markets fonds – te kopen. De koers bedroeg toen € 879,29. Sindsdien is deze koers gestregen naar € 1535,33, een stijging van 74,6 %.

De zorgen over de houdbaarheid van westerse begrotingstekorten zijn weliswaar terecht onder beleggers maar met de correctie van de laatste maand dreigen ze het kind met het badwater weg te gooien. Ook de koersen in China, India, Brazilië etc. zijn hard gedaald terwijl deze economieën niet de zelfde problemen kennen. De gemiddelde staatschuld in de emerging markets bedraagt 37 % tegen 94 % bij westerse economieën.

Daarom zullen de beurzen van de opkomende markten vroeg of laat weer herstellen. Iets wat eigenlijk ook in de herfst van 2008 gebeurde toen de kredietcrisis hard om zich heen sloeg maar de emerging marktets (EM) ten onrechte ook hard raakte. De EM herstelden echter eerder en sneller dan de westerse markten.

Een goede gelegenheid voor beleggers om hiervan te profiteren vormt Comgest Magellan. Het fonds heeft een kleine € 4 miljard onder beheer. Hetr management wordt gevoerd door het Franse Comgest. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het gemiddeld rendement op dit fonds 11,7 % per jaar. Voor de goede orde: beleggers in de AEX zagen hun vermogen in dezelfde periode halveren!

YTD bedraagt het rendement van Magellan 8,3 % tegen de AEX een verlies van 4,5 %.

Datum advies: 31 mei 2010
Koers: € 1535,33
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: FR0000292278

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

1 gedachte over “Koopadvies opkomende markten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.