Geen vallend mes maar herstel

De vraag die ik mij zelf vorige week stelde , een vallend mes of bodemvissen is in de loop van de week beantwoord. Geen vallend mes dus. Mijn voorkeur was het scenario van een herstel  en dat lijkt uit te komen.

Een herstel

De stijging sinds vorige week woensdag is in mijn ogen een herstel (correctie) op de daling van 358-301. De kans dat we de komende weken weer een daling inzetten, is op dit moment groot. De reden om nog een daling te verwachten, ondanks het feit dat velen al weer roepen dat de correctie ten einde is, is gelegen in de factor tijd.  Een stijging van 60 weken en vervolgens een correctietijd van 4 weken is erg kort, te kort. Daarnaast was de daling in de meeste markten minder dan 31,6% over de voorgaande stijging.

Hoe kan het herstel verder vorm krijgen?

Sinds de bodem op 301 is de AEX in vrijwel  één rechte lijn gestegen. Het lijkt er dan ook op dat de komende dagen een kleine reactie op z’n plaats is. Ik denk hierbij aan een daling tot het gebied 315-310. Vervolgens is een stijging tot het gebied 330-337 het meest waarschijnlijk. In het gebied 330-337 kan zich weer een mogelijkheid voordoen om short posities in te nemen.

TA AEX 1 juni 2010
TA AEX 1 juni 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Een stijging boven 337

Indien de AEX verder weet te stijgen dan  337 punten dan zit er waarschijnlijk meer honing in de bloem, waarbij een stijging boven 358 zelfs mogelijk is. Het is dan ook belangrijk  om eventueel   ingenomen short positie goed te managen en een stop loss te hanteren van 340.

Conclusie

Een herstel op de daling is in ontwikkeling, de verwachting is dat dit herstel tot ongeveer het gebied 330-337 kan reiken. Vervolgens lijkt een nieuwe daling tot het gebied 290-280 de meeste kans van slagen te hebben.  Let wel het geschetste beeld is het ideaal beeld. Correcties zijn, zoals u weet, lastig in te schatten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de AEX nog een nieuwe top laat zien alvorens het een daling inzet,  of dat de stijging (correctie) zijn Waterloo pas bij 345 vindt.  Belangrijk op dit moment is de constatering  dat het huidige herstel nog niet de start van de nieuwe stijgingsfase is en dat zich de komende weken nog een nieuwe fase van dalende koersen aan zal dienen.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Ook een mening over de AEX en beurzen? Spreek erover mee op ons FORUM, kom er snel een kijkje nemen. En, laat er uw visie ook achter wat ieder op prijs stelt. U kunt ook vragen stellen aan medeforumleden en daarvan leren. Inloggen op ons FORUM kan via deze link ….

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

2 gedachten over “Geen vallend mes maar herstel”

  1. Sander van Galen

    Ik denk dat Jan hier gelijk in heeft. Wat betreft het technische plaatje. Ik denk echter dat het belangrijk is om ook fundamenteel naar de markt te kijken. Toevalling kwam ik een nieuwe site tegen die fundamenteel best een goed verhaal heeft. Je kunt dit vinden op http://www.deportfolio.nl. Ik kende het niet, maar de pdf-bestanden die ik hier vond waren de moeite waard om te lezen. Slechts een tip… Sander

  2. 1 juni ontving ik van de Kritischebelegger een e-mail,waarin jan Groothaar schrijft over “geen vallend mes maar herstel”. 315-310 en daarna herstel tot 330-337. Dit scenario is volledig bewaarheid en ik houd mij aanbevolen voor zulke tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.