Hedgefondsmanager Kevin Smith is uiterst bearish op de aandelenmarkt en hij zegt dat dit uw ‘laatste kans om te verkopen’ is vóór de crash. Hij is van mening dat het aandelenmarktbeeld griezelig veel lijkt op de “reliëfrally” uit 1930 die volgde op de eerste golf van de “Black Monday” -crash.
- De oprichter van Crescat Capital zegt dat de aandelenmarkt op het punt staat een nieuwe duik te nemen.
- Kevin Smith trekt parallellen tussen het herstel van de S&P 500 in april en de kortstondige ‘reliëfrally’ van de Dow in 1930.
- De beer van het hedgefonds waarschuwt dat dit uw ‘laatste kans om te verkopen’ is voordat de markt aan het volgende deel van zijn langdurige crash begint.
Recent hebben we een fors herstel gezien na de forse uitverkoop op de aandelenmarkten. De notoir bearish hedgefondsmanager deelde vorige week zijn apocalyptische voorspelling op Twitter. Hij voorspelt dat de S&P 500 op het punt staat een technische beweging te ondergaan, een Fibonacci-retracement genaamd .
Hij schreef vrijdagochtend, slechts enkele uren nadat de beurs zijn beste maand in 33 jaar sloot:
Door de macro-omgeving wil ik vandaag netto short zijn, een recessie die begint met recordwaarderingen en schulden. Het technische beeld draagt op dit moment alleen maar bij aan de set-up, een Fibonacci-retracement van 61,8% op de S & P 500 vanaf de top van 19 februari. Lijkt op de reliëfrally uit 1930.
Nadat de Dow Jones Industrial Average in 1929 was gedaald tot 198,69, leek de aandelenmarkt relatief snel terug te vallen . Het sloot het jaar af op 248,48 – meer dan 25% van zijn dieptepunten en steeg nog eens 18% naarmate de rally zich uitstrekte tot 1930.
Maar de winst was van korte duur. De Dow daalde tegen het einde van het jaar bijna 50% van zijn hoogtepunt.
Uiteindelijk werd duidelijk dat de crash van 1929 het begin was van een verwoestende bearmarkt die uiteindelijk 89% van de Dow wegvaagde, die ongeveer drie jaar later een dieptepunt bereikte van 41.22.
Vergelijkingen van grote depressies zijn in zwang geraakt sinds de coronaviruspandemie de Amerikaanse economie tot een totale lockdown dwong. Maar Smith speelt op dit punt al sinds het in de mode was .
En net zoals hij verwacht dat de economie met een grote depressie te maken krijgt, verwacht hij dat de aandelenmarkt een veel grotere ineenstorting zal ondergaan dan in februari en maart. Dat was misschien de snelste bearmarkt ooit van de Dow , maar de omvang van de duik verbleekt nog steeds in vergelijking met wat een eeuw geleden gebeurde.
Volgens Smith gaat dat veranderen.
Fed-stimulus zorgde voor een fenomenaal herstel in april , maar Smith beweert dat de S&P 500 nog steeds wordt geplaagd door dezelfde lelijke fundamentals die de stijging in het begin van het jaar zo niet overtuigend maakten: krankzinnige waarderingsmultiples en overbelaste bedrijfsbalansen .
Crescat Capital waarschuwde begin maart dat de markt ineenstortte lang voordat het coronavirus zijn giftige tanden in de langste expansie van de economie stortte. De mediane bedrijfswaarde-tot-verkoopverhouding (EV / verkoop) van de S&P 500 was al twee keer zo hoog gestegen als tijdens de financiële crisis of de dotcom-zeepbel.
Alles wat de pandemie deed was het ontsteken van de lont.
Dus vergeet wat de geschiedenis zegt. Deze keer is het volgens Crescat echt anders . Misschien zit daarom al het ‘slimme geld’ aan de zijlijn .
Bron: CCN.com
GELD VERDIENEN IN ELKE MARKT
Wij hebben een systeem ontwikkeld die profiteert van stijgingen én dalingen in de markt. Dus, of de economie goed of slecht gaat: er valt altijd rendement te behalen! Dit jaar staan we op een winst van ruim 50%. Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER
Start met Automatisch Beleggen
Van alle grote markten presteert Nederland dit jaar het beste, maar liefst 10 procentpunt hoger dan de nummer twee.
Gaat Pfizer waarmaken wat het belooft, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de financiële markten.
Europese aandelen deden het in juni beter dan Wall Street. De S&P 500 steeg een bescheiden 1,8% tegen 3% voor Euro Stoxx 600.
Het is vaak moeilijk voor beleggers om afstand te doen van aandelen. Op basis van deze signalen kunt u zien of uw aandeel moet verkopen.