Koning Kolen

Zilver? Koper? Palladium? Nee, kolen kan wel eens het nieuwe goud worden vanwege het economisch herstel van 2010 en dit jaar.

De ergste overstromingen in Australië van de afgelopen 30 jaar hebben de kolenprijzen gestuwd naar het hoogste niveau in twee jaar. Het wassende water heeft de productie van de grondstof verstoord door overstroming van de mijnen en door schade aan de spoorweginfrastructuur. Wat niet opgemerkt is dat tegelijkertijd de olie-futures van ‘contango’ naar een lichte ‘backwardation’ zijn gegaan (korte termijn prijzen hoger dan toekomstige prijzen). Dit betekent dat in de komende maanden een sterke vraag naar olie op komst is.

De overstromingen in Australië zijn niet de enige reden om positief over kolen te zijn. Er is een structureel tekort in de markt in de komende jaren.

Kansrijk aandeel

Beleggers kunnen profiteren van de vooruitzichten van kolen. Ik heb daartoe een aandeel geselecteerd dat kansrijk is. Tegen een geringe vergoeding van EUR 10 exclusief BTW stuur ik u de naam en de tekst van het volledige rapport. U kunt betalen middels de onderstaande paypal knop. Als u geen paypal heeft kunt u een mailtje sturen via het onderstaande contactformulier zodat u ook per bank kunt betalen.


[easy-contact]


Betaalde download

3 gedachten over “Koning Kolen”

 1. Australië is de grootste kool exporteur op deze aarde. De overstromingen doen de productie ervan, volgens ramingen, dalen met 50% voor hoe lang dat is, is onzeker.
  Aangezien het een grote inkomstenbron voor de overheid is zal die snel weer opleven.
  Er is alleen al in Australië genoeg kool voor decennia. Laat staan als ik China of Indonesië bij mijn reactie betrek.
  Als de prijs om hoog gaat is dat puur speculatief en om daar geld mee te verdienen is ook nog is uiterst risicovol!

  En aangezien kool wordt gebruikt voor het creëren van energie, is door zijn vuiligheid niet in trek. Ik hoor het ene na het andere wind of zonne project vallen wat de vraag naar kool natuurlijk doet dalen. De piek naar kool zal ongetwijfeld nog komen maar zal als die is geweest dalen. Nogmaals voor mij is het beleggen in een commodity als kool te risicovol.

  PS. leuke advertentie waar ik mijn verhaal en gegevens invulde…

 2. Een aantal bezoekers hebben het rapport besteld, waarvoor mijn dank. Het aandeel staat vandaag in de plus. Door uw bestelling steunt u ook de instandhouding van onze site.

 3. Het aandeel is sinds 25 januari met 7,2% gestegen. Voor degenen die het rapport gekocht hebben, kunnen de winsten met moneymanagement beschermen. Overigens is er nog voldoende potentieel in het aandeel en kan het rapport besteld worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.