Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gaming aandelen na de pandemie

Het einde van de Covid-19 pandemie is (hopelijk) in zicht. We hebben het gedurende deze tijd eerder over gaming aandelen gehad. Veelal werden gaming aandelen door ons geprezen als goudmijntjes aangezien de industrie louter gegroeid is tijdens de corona tijd. Aangezien je dit artikel leest, bestaat de kans dat jij ook gaming aandelen in je bezit hebt. Maar hoe gaan deze de pandemie uitkomen? Staan ze in voor een crash of zijn gaming aandelen hier om te blijven (groeien)?

Recap

Een korte recap met een paar belangrijke statistieken over de gaming industrie. 

  • Het aantal uren wat gespendeerd is aan video games is met 39% gestegen sinds het begin van de Covid pandemie
  • De gaming industrie is in 2020 gegroeid met 20% ten opzichte van het afgelopen jaar
  • Het aantal bekeken uren op Twitch, het grootste streaming platform, is meer dan verdubbeld sinds Q1 van 2020
  • De verkoop van gaming consoles is gedurende de pandemie met meer dan 150% gestegen

Vergeet niet dat ook voor de pandemie gaming een groeiende industrie was. Nieuwe technologieën zoals virtual reality en verbeterde besturingssystemen kunnen voor sterke koersstijgingen zorgen in de juiste aandelen. Hiernaast wordt het internet en hoge kwaliteit hardware steeds meer beschikbaar in ontwikkelingslanden waardoor nieuwe markten aangesneden kunnen worden.

Het argument voor mobile gaming

Mobile gaming aandelen verwachten vooral om een enorme boom mee te maken. Ongeveer ¾ van de experts gelooft dat deze industrie ook na de corona tijd een gezonde groei zal blijven doormaken.

We spenderen meer tijd achter onze mobiele apparaten en relatief minder tijd achter onze laptops en desktops. Dit reflecteert zich ook in het gedrag van gamers. Waar veel gamers toch zullen zweren bij hun computer of spelcomputer is het vooral de jongere generatie die veel games speelt achter hun mobiel of tablet. 

Hierbij bevindt zich merendeel van de gaming markt zich in Azië, veel van de jonge gamers hadden vroeger niet de financiële middelen voor een computer. Hierdoor zijn veel, tegenwoordig jong volwassenen, opgegroeid met mobile gaming wat het aannemelijker maakt dat ze hier mee door zullen gaan.

E-Sports

De omzet van E-Sports is in 2020 niet gegroeid ten opzichte van 2019. Maar wat belangrijker is, het is ook nauwelijks gekrompen ondanks dat fysieke evenementen niet mogelijk waren. Waar praktisch elke atleet, muzikant of een ander die afhankelijk is van een publiek zijn inkomen zag krimpen is dat voor E-Sporters niet of nauwelijks het geval geweest. Het is waar dat gaming online plaatsvindt, maar dat neemt niet weg dat evenementen miljoenen in drankjes, sponsors en tickets zijn verloren. Wanneer evenementen weer mogelijk zijn voor grootschalige publieken is de verwachting dat ook de e-sport industrie grote stappen gaat maken.

Aandelen om te overwegen

Twitch, Activision en Epic-Games zijn aandelen die enorme winst hebben geboekt over de afgelopen twee jaar. Op een bepaald moment hebben deze allemaal op een winst van 100% gestaan, net zoals veel andere bedrijven. Deze winst is inmiddels gestagneerd en bevindt zich op de 40-50% vergeleken met maart 2020. Andere grote gaming aandelen met een stabiel perspectief zijn bijvoorbeeld: Nintendo, Capcom en Zynga.

Een aantal van deze aandelen zitten momenteel in een dip vergeleken met een aantal maanden geleden. Het is nog maar de vraag of ze allemaal weer dezelfde hoogte zullen bereiken als voorheen. Op dit moment is het geen investering zonder risico, maar uitgaande van de huidige koers, wel een investering met potentie. 

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *