Beschikbare aandelen in ruimtereizen

Een prestige competitie, het vereeuwigen van namen of in de naam van wetenschappelijke ontwikkeling. Hoe je het ook wil noemen, de corporate billionaire space race is van start gegaan. Het Blue Origin van Jeff Bezos en SpaceX van Elon Musk zijn twee van de bekendste bedrijven in de ruimtereis industrie. Beide zijn echter niet beursgenoteerd. Er zijn wel beschikbare aandelen in ruimtereizen, hier een aantal van de mogelijkheden:

Virgin Galactic Holdings Inc. 

Het bedrijf van Sir Richard Branson had de primeur in publieke ruimtereizen. Op 11 juli vloog de crew tot aan de grens van de ruimte. Vrijwel direct crashte het aandeel echter, een dip waar het bedrijf tot noch toe niet uit is gekomen. Aan de andere kant, als je gelooft in de toekomst van Virgin Galactic is dit een uitstekend moment om in te stappen.

Astra Space Inc.

Vanaf Alaska kan je met Astra Space satellieten (of andere voorwerpen) de ruimte in schieten. Het bedrijf is nu ongeveer een jaar op de beurs. Na hoge pieken en acceptabele dalen is de koers van het aandeel momenteel vergelijkbaar met toen het begonnen was. Astra Space heeft al een aantal missies klaarstaan en de verwachting is dat binnenkort meer contracten binnen gesleept worden.

Boeing Corporation

Boeing is natuurlijk vooral bekend van activiteiten in de vliegtuigindustrie. Maar ook voor ruimtereizen zijn ze zeer actief. Naast uitgebreid onderzoek werken ze samen met Lockheed Martin Inc. en hebben ze onder andere NASA als partner voor verschillende productiecycli. Het aandeel is aan het begin van de Corona crisis flink gecrasht, maar is sindsdien eigenlijk aan een stabiele opmars bezig. Het aandeel Boeing is dit jaar met meer dan 24% gestegen.

ARK Space Exploration & Innovation ETF

Geen bedrijf, maar een fonds wat onder normale omstandigheden minstens 80% van het vermogen investeert in alles wat met het verkennen van de ruimte te maken heeft. Een succesvolle lancering of revolutionair onderzoek kan leiden tot een flinke spike in een aandeel. Aan de andere kant kan een gefaalde lancering of een gefaald onderzoek leiden tot een flinke dip. Het ARK ETF elimineert grotendeels deze dalen (maar ook pieken). Het is slechts sinds begin april van dit jaar actief met het aandeel op nagenoeg dezelfde waarde als wanneer het van start ging. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.