Wereldhave heeft 40% opwaarts potentieel

Net als de verschillende aandelenindices hebben ook de vastgoedfondsen dalingen moeten ondergaan van 60 tot 70%. Het lijkt erop dat de vastgoedfondsen binnen de AEX een belangrijke bodem geplaatst hebben, Om die reden ga ik vandaag in op de verwachtingen voor Wereldhave N.V.

Door de bredere spreiding en de resultaatontwikkeling in 2008 heeft dit fonds mijn voorkeur boven de aandelen Corio NV en Unibail-Rodamco.

Rendementsdoel van 40%

Vastgoedfondsen hebben het zwaar gehad in 2008. Problemen met afboekingen, daling van de bezettinggraad en financieringsproblemen hebben er toe geleid dat deze aandelen 60 tot 70% zijn gedaald sinds 2007.

Technische analyse van Wereldhave op weekbasis
Technische analyse van Wereldhave op weekbasis

Gezien het herstel wat is ingetreden sinds afgelopen maart is mijn verwachting dat er op een termijn van 3 tot 6 maanden meer honing in de bloem zit waarbij een koersstijging van 40% voor het aandeel Wereldhave mijn uitgangspunt is.

Korte termijn daling biedt goede koopgelegenheid

Voor de korte termijn is er een reële kans op een correctie. Met aankopen wil ik dan ook wachten totdat de koers van Wereldhave is gedaald tot het gebied euro 52,70 en euro 51. U kunt daarvoor gelimiteerde koop orders inleggen, waarbij u de helft van het gewenste aantal aandelen op 52,80 limiteert en de andere helft op 51,10. Voor deze actie is een stop-loss van toepassing en deze is 48.

Technische analyse van Wereldhave op dagbasis
Technische analyse van Wereldhave op dagbasis

Onder 48 is de kans op een positief koersverloop op een termijn van 3 tot 6 maanden onzeker geworden dus neem ik dan het verlies op de positie. Met deze manier van handelen voorkomt u grote verliezen terwijl u wel gebruikmaakt van de kansen die er zijn. Gewoon een kwestie van de afweging tussen risico en rendement. In deze markt werkt deze strategie beter dan de buy and hold strategie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.