Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

United Internet is groeiparel

United Internet AG blijft haar groeipad volgen als Europese toonaangevende internet specialist met merken zoals 1&1, GMX, WEB.DE, mail.com, Arsys, Fasthosts, InterNetX, affilinet, Sedo en United-Domains. Investeringen in mobiele internet, cloud computing, marketing en internationale expansie werpen vruchten af. Het bedrijf heeft 16 miljoen betalende klanten en 33 miljoen klanten met ads-gefinancierde accounts. Het management heeft sterke focus op groei en gebruikt winstgroei voor investeringen in nieuwe business-fields, web-hosting bedrijven en telecommunicatie netwerken, hij verwacht in 2017 een verbetering in de rentabiliteit en mogelijk een splitsing van Zakelijk en Consument om operations en producten doelgerichter af te stemmen.

De omzet is circa 3.8 miljard dollar en de groei in ebitda circa 15% per jaar. In H1-2016 zorgde een éénmalige last door een afschrijving in Rocket Internet SE voor een negatief kwartaalresultaat en ontstond twijfel of er nog meer afschrijvingen aankomen. Bij de groeistrategie en de overnames past echter het doen van impairments om te zorgen dat de balans reëel blijft. Wij verwachten dat United Internet zal blijven groeien conform de groeistrategie binnen een zeer stevige groeimarkt, het internetgebruik zal de komende jaren alleen maar toenemen.

De DCF waarde is 35 aan de onderkant, huidige koersen zijn aldus reëel te noemen. Bij verwachte marge-verbeteringen en omzetgroei is een target van 52 euro op middellange termijn verdedigbaar. De groeimarkt en waardering versus koersdoel zijn aantrekkelijk te noemen met een marge van 35% op middellange termijn.

Koersontwikkeling United Internet
Koersontwikkeling United Internet

Bron: Helliot Vermogensbeheer NV

Disclaimer: Helliot Vermogensbeheer NV is geregistreerd bij de AFM, de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. Op moment van publicatie kunnen de auteur en cliënten van Helliot Vermogensbeheer NV posities hebben in genoemde effecten. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen en kan afwijken van- of niet consistent zijn met overige research adviezen of cliëntenbelangen. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie op de toekomst. Op deze publicatie is de Disclaimer inzake publicaties van Helliot Vermogensbeheer van toepassing. Voor de volledige tekst van de disclaimer, voor gebruik en methodologie, verwijzen wij u naar onze disclaimer op www.helliot.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.