Union Pacific: terug op het spoor van succes?

“Trends hebben vaak een veel groter bereik dan beleggers in eerste instantie kunnen voorstellen.” Dit wordt vaak geïllustreerd door te spreken over een ‘technische duurloper’. De aandelen van Union Pacific vallen al geruime tijd in deze categorie, vooral omdat het aandeel momenteel enkele veelbelovende signalen geeft voor de voortzetting van deze duurloop.

Union Pacific Corp. (NYSE: UNP) is het grootste openbare spoorwegbedrijf in Noord-Amerika. Na een turbulente periode in 2022, met dalende volumes en stijgende kosten, lijkt het erop dat UNP op weg is naar herstel.

Stabilisatie en Bodemvorming

Eerst kon het aandeel zich stabiliseren op basis van de 38-maandenlijn (momenteel bij 220,73 USD). Met de sprint over de hoogtepunten van juli 2023 en augustus 2022 bij 240,48/242,36 USD, is er zelfs een bodemvorming bereikt.

Toekomstige Doelen

Het berekende koersdoel, afgeleid van de hoogte van de trendomkeerformatie, kan in de toekomst op meer dan 50 USD worden geschat. Op de lange termijn zou dit meer dan voldoende zijn om het vorige recordhoogtepunt van maart 2022 bij 278,94 USD opnieuw te bereiken.

Positieve Signalen en Voorzichtigheid

Er komt momenteel ook “groen licht” van verschillende trendvolgers (bijv. MACD, RSL). Om de huidige technische opzet niet in gevaar te brengen, is het echter belangrijk om de nekzone, in de vorm van de genoemde uitbraakmarkeringen, in de toekomst niet meer te onderschrijden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.