S&P 500: kracht trekt meer kracht aan

De S&P 500 is een belangrijke index die de prestaties van de grootste Amerikaanse bedrijven volgt. Recentelijk heeft deze index een opmerkelijke stijging van meer dan 15% laten zien in slechts 3 maanden tijd. Wat betekent deze sterke groei voor de toekomstige ontwikkeling van de Amerikaanse “blue chips”? Laten we dieper in de cijfers duiken.

Stijgende kracht

Een bekende uitspraak in de technische analyse luidt: “Kracht trekt meer kracht aan.” Dit principe benadrukt het trendvolgende karakter van onze analysemethode. De huidige opwaartse trends in de VS zijn bijzonder krachtig. Zo bereikte de S&P 500 eind januari voor het eerst een koersstijging van meer dan 15% in slechts 3 maanden tijd.

Historische gegevens

Om de impact van deze dynamische koersrally te begrijpen, hebben we historische gegevens van de S&P 500® sinds 1945 geanalyseerd. De belangrijkste conclusie is dat de stelling “kracht trekt meer kracht aan” wordt bevestigd. Voor verschillende houdperiodes zien we aanvullende rendementen van respectievelijk 4,4%, 7,3%, 9,1% en zelfs 12,3% op jaarbasis. Deze cijfers liggen aanzienlijk boven historische vergelijkingsmaatstaven.

Kansen op verdere stijging

De waarschijnlijkheid van verdere stijgingen is ook indrukwekkend. Met percentages van 63%, 67%, 68% en 69% overtuigt de kans op hogere noteringen. Kortom, de S&P 500 laat zien dat sterkte inderdaad meer sterkte aantrekt, en dit kan gunstig zijn voor beleggers op de lange termijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.