TomTom blijft interessant, adempauze Goud

Het herstel van de AEX en de S&P 500 is tijdelijk. Het aandeel TomTom blijft interessant. Elsevier zeker geen koopkandidaat.  De dollar zal verder stijgen ten opzichte van de euro en Goud neemt een adempauze. Er is sprake van een topvorming in Olie.

Dat zegt technisch analist Dick Otto in de jongste live chatsessie van De Kritische Belegger.

Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het verslag (verkort) Aan de sessie deden verschillende deelnemers mee. U kunt ook meedoen. Zie hieronder.

Bezoek ook ons forum op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/ en discussier actief mee. Het maakt niet uit of u beginner bent of niet. U kunt ook vragen stellen en daarvan leren. Reeds doen er een aantal bezoekers mee.

S&P 500 en AEX

Dick, wat is jullie voorkeurstelling SP500 aangaande huidige herstel? Een einde B of golf 2 van C?

Moment, ik maak gelijk even een grafiek.

Doel je op de eerste daling van 1150 naar 1070? of het herstel naar 1103 gisteren.

Herstel gisteren

Vooralsnog als a van 2. Dus, voor de niet Elliott Wave kenners. We zien de daling van 1150 naar 1070 als eerste beweging in een verder dalende trend. Het huidige herstel zien we als een herstel in die neergaande markt. Onder de bodem, 1070 dus is zwak en kunnen we een verdere daling verwachten naar de 1.000 zone.

Bullish alternatieven zijn erg laag nu he, ook obv januari-effect.

Technische analyse S&P 500 op 3 februari 210
Technische analyse S&P 500 op 3 februari 210

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Vooral de Amerikaanse markten zijn duidelijk, krachtige eerste beweging, die met een behoorlijke kans wordt gevolgd door verdere dalingen.

Geldt dezelfde trend voor de AEX?

De daling in de AEX is iets minder krachtig dan die in de VS. Procentueel wel soortgelijk, maar de daling in de VS is in slechts zeven dagen tijd voltooid, terwijl de AEX er duidelijk langer over heeft gedaan. Desalniettemin gaan wij ook voor de AEX uit van een eerste daling en is een daling voor de AEX onder 325 zwak, met targets 300.

Dollar zal verder stijgen

De Dollar is de laatste tijd gestegen. Verwacht u een verdere stijging?

Wij gaan uit van een verdere daling van de Euro. Eerste targetzone ligt rond 1.37, maar we kijken op lange termijn naar 1,20. Dus we verwachten inderdaad en verdere stijging.

Technische anayse euro-dollar 3 februari 2010
Technische anayse euro-dollar 3 februari 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Topvorming Olie

Kan jij ook eens iets zeggen over olie of nat gas

Als we starten met Olie. Wij verwachten topvorming, om vervolgens een stevige daling in te zetten. Per saldo de komende periode veel volatiliteit, maar per saldo zijwaarts. Op lange termijn weer neerwaarts gericht.

Technische analyse olie (West Texas) op 3 februari 2010
Technische analyse olieprijs (West Texas) op 3 februari 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Elsevier zeker geen koopkandidaat

Kun je iets zeggen over de trend van Reeds Elsevier?

Op het moment van schrijven heeft Matrix geen posities voor haar clienten in Elsevier.

Het patroon van Elsevier is niet heel duidelijk. Wij kijken naar trend en naar correcties. Als we naar het herstel kijken van Elsevier van half 2009 tot heden. Dan kan dat een complete correctie zijn (en dus de hoofdtrend neerwaarts gericht) of het is een trend in ontwikkeling. Voor dat oordeel is het nog te vroeg. Ik zou zeggen Zo lang het aandeel boven 8.20 blijft dat het positief is, daaronder onzeker dus van hold naar sell. Zeker geen koopkandidaat nu.

Zou u op korte termijn kijken dan is 8.56 belangrijk, de koers moet om op korte termijn positief te blijven boven deze grens blijven.

TomTom blijft interessant

Dick, wat is, blijkens systeem de meest interessante trade voor nu of zeer binnenkort? Tomtom was leuk paar weken geleden, zij het dat ie meteen wegspeerde.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste tips en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Inderdaad TomTom (huidige koers: 5,94) was direct vertrokken. Koersdoelen wel gehaald en ook flink gedraaid vanaf die grens. Op het momoment van schrijven heeft Matrix geen posities in TomTom. TomTom blijft interessant. Niet voor vandaag, maar onder de recente bodems. Dus onder 5.46. Verkoopsignaal met target 4.40. Lange termijn blijft zwak.

Adempauze Goud

Dick, ik vind de Goudvoorspellingen zo mysterieus. De ene waver is zeer bullish en de ander denkt (mede door stijgen dollar) dat Goud nog stevig kan dalen. Wat denken jullie hierover?

De grafiek wijst nog altijd omhoog. We zien de huidige dip als adempauze in een opgaande markt. Ondergrens daarvoor ligt rond 1050. Daaronder verzwakking, maar dus zolang we daarboven blijven, positief. Targets, nieuwe toppen, dus boven $1200. Als we op lange termijn kijken hebben we wel het krachtigste deel van de stijging gehad en volgt nu meer een consolidatiefase die per saldo wel stijgend is, maar met meer schommelingen.

Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft een short positie in de AEX. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Wilt u ook meedoen?

Er is nu een besloten live chatbox beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Daarnaast kunnen chatleden onderling gedachten met elkaar uitwisselen.

Wie mee wil doen moet Skype installeren op zijn pc. Wie dat programma nog niet heeft kan terecht op http://www.skype.nl/. U kunt er gratis mee bellen, maar er zitten ook nog wat andere aardige features in. Bijvoorbeeld een chat room voor groepen en een SMS-functie.

Nadat u skype geïnstalleerd heeft, kunt u een e-mail sturen via het onderstaande contactformulier. Vermeld uw skypenaam en dan zal ik u op Skype uitnodigen.

[easy-contact]

1 gedachte over “TomTom blijft interessant, adempauze Goud”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.