SNS: favoriete aandelen 2e helft 2014

Aalberts, Akzo Nobel en Heineken zijn onder andere de favoriete aandelen voor de tweede helft van dit jaar. Dat schrijft SNS Securities, de effectendochter van SNS Bank, die gisteren haar beleggingsvisie en Top Picks voor het tweede halfjaar publiceerde. Aan het begin van 2014 spraken ze de verwachting uit dat het een goed aandelenjaar zou worden. Na een beweeglijk eerste kwartaal stegen de aandelenindices duidelijk vanaf half april. Met een gemiddelde totaalrendement van van 12% heeft de Top Picks selectie het vanaf de start beter gedaan dan de meeste Nederlandse indices. De All-Share index bleef steken op +6%, de AEX op +3% en de AMX op +4%. Alleen de AScX, de index van Nederlandse small-caps deed het beter met 16% rendement, maar wij hadden in onze Top Picks geen small-caps opgenomen. De Top Pick versloegen ook de brede Euro STOXX 600, die 7% steeg in deze periode.

De beste keus bleek ASMI met een totaalrendement van +34%, gevolgd door Sligro met +18%. Ook het contraire advies om KPN te kopen was raak: +8%, beter dan andere Europese telecombedrijven.

Zij gaan ervan uit dat het economisch herstel in Europa zal doorzetten, nu de stuwende rol van exporten wordt aangevuld met een stijgende consumptie en groeiende bedrijfsinvesteringen. De werkgelegenheid groeit en de lonen stijgen. De uitzondering is Frankrijk, waar structurele problemen het herstel in de weg staan. Ofschoon de groeicijfers in Duitsland voor het eerste kwartaal geflatteerd waren door de zachte winter, zien zij onze oosterburen nog steeds als de sterkste economie in de regio.

In de Verenigde Staten zien zij een verdere versnelling in de industriële productie, in de detailhandel en in de arbeidsmarkt, die op hun beurt de huizenmarkt op gang houdt.

In een omgeving met lage rente, een versnellende economie en groeiende overname-activiteit verwachten zij voortgaande goede aandelenrendementen.

Voor de lijst voor het komende halfjaar hebben zij negen aandelen geselecteerd waaronder grote gevestigde namen en minder bekende small-caps.

Hun Top Picks voor het tweede halfjaar van 2014 zijn:
• Aalberts
• Accsys
• Akzo Nobel
• Besi
• ForFarmers
• Heineken
• KPN Telecom
• Royal Reesink
• Vopak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.