Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SNS: favoriete aandelen 2013

Voor het elfde achtereenvolgende jaar presenteerde SNS Securities gisteren haar beleggingsvisie en haar favoriete aandelen voor 2013.  De effectendochter van SNS Bank heeft gekozen voor de volgende fondsen:

• BeterBed
• CSM
• Fugro
• HES Beheer
• Imtech
• ING Groep
• Randstad

Over de periode 12 Juni 2012 tot en met 9 Januari 2013 hebben de Top Picks een rendement gegenereerd van 16.6%. Dat is ruim boven het rendement van de AMX (13.1%) en de AScX index (10.9%), maar wel iets onder de AEX index (19.9%). Ook op de langere termijn laten hun Top Picks een uitstekend rendement zien. Ze hebben er dit jaar voor gekozen om hun Top Picks niet in categorieën in te delen, maar gewoon hun beste 7 ideeën te selecteren.

Ze hebben deze keer enkele small caps geselecteerd en ook een aantal aandelen die het goed zullen doen als markten positief worden. Met andere woorden: Ze zijn minder risico avers geworden.

Wat betreft hun macro economisch scenario zijn ze positief over 2013. De staat van de wereldeconomie lijkt te verbeteren. De economie van de Verenigde Staten groeide de laatste maanden al gestaag door ondanks de dreigende uitval van stimuleringsmaatregelen en inmiddels is de onzekerheid over de ‘fiscal cliff’ voor een belangrijk deel weggenomen. Ondertussen wint ook de Chinese economie aan vaart. De groei van de consumptie wordt sterker.

Europa verkeert nog in recessie. Zelfs Duitsland kan zich als meest sterke robuuste economie niet helemaal aan de malaise onttrekken. Hoopgevend is dat indicatoren als de ZEW-index en IFO-index de weg omhoog zijn ingeslagen. In Zuid-Europa trekt het bezuinigingsbeleid een zware wissel, maar daar zal de zogenaamde ‘fiscal drag’ in 2013 wel iets minder groot zijn dan in vorige jaren. Per saldo zet de recessie in Europa niet heel hard door.

Ondanks de sterke performance in de laatste maanden, kan 2013 een redelijk jaar voor aandelen worden. De winstschattingen van analisten zijn aanzienlijk naar beneden bijgesteld, terwijl veel Nederlandse bedrijven een aanzienlijk deel van de omzet halen in regio’s waar de groei sterk is of verbetert (zoals de VS). Verder is een gunstige wending in de economische vooruitzichten vrijwel altijd positief voor aandelen. Waar de kranten nu nog vol staan van de recessie, zal in ons scenario deze recessiesfeer geleidelijk aan verdwijnen. Ook de regelmatig terugkerende paniek en somberheid over de crisis in de Eurozone wordt in onze visie steeds minder, aangezien het patroon nu wel bekend is: problemen -> crisis -> rumoer in financiële markten -> politici komen in beweging -> maatregelen.

SNS Securities is de laatste jaren succesvol geweest qua rendementen van de genomineerde Top Picks. Vanaf 2003 tot 2012 heeft SNS Securities met deze Top Picks een cumulatief rendement gegenereerd dat ongeveer 150% hoger ligt dan de Amsterdam All Share index.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *