SMA Solar: een keerpunt ?

Sinds de zomer van vorig jaar heeft het aandeel van SMA Solar een scherpe daling ondergaan, waardoor de waarde van het aandeel van een driecijferig bedrag naar 45 euro is gedaald. Op basis van de belangrijke steunzone rond 50 euro, is er uiteindelijk een stabilisatie opgetreden.

SMA Solar is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in zonne-energietechnologie. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed scala aan omvormers, die essentieel zijn voor zonne-energiesystemen. Huidige koers SMA Solar Technology AG : 59,35 euro

Herstel en Groei

De dynamische heropleving van de afgelopen week gaat gepaard met het heroveren van de 200-wekenlijn (momenteel op 53,17 euro), het doorbreken van de dalende trend sinds de zomer van 2023 (momenteel op 54,35 euro) en het voltooien van een klassieke dubbele bodem (zie grafiek).

Positieve Signalen

Deze uitbraak wordt vergezeld door verschillende constructieve indicatoren. We willen de MACD en de Relatieve Sterkte volgens Levy benadrukken. Beide trendvolgers tonen positieve divergenties en nieuwe instap signalen – de MACD ook op een historisch laag niveau.

Toekomstige Verwachtingen

Het koersdoel, afgeleid van de hoogte van de trendomkeerformatie, kan worden geschat op ongeveer 65 euro. In deze sfeer wachten opmerkelijke horizontale barrières met het hoogtepunt van oktober 2023 (67,40 euro) en de dieptepunten van augustus en maart bij 68,25/68,60 euro. Om de huidige sterke positie niet in gevaar te brengen, is het in de toekomst belangrijk om de bovengenoemde gladde lijn niet meer te onderschrijden.

Conclusie

Het aandeel van SMA Solar heeft een moeilijke periode doorgemaakt, maar de recente positieve signalen wijzen op een mogelijke ommekeer. Beleggers moeten echter voorzichtig blijven en de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.