Rheinmetall: het topaandeel van 2024!

Na een indrukwekkende prestatie in de afgelopen twee jaar, is het aandeel van Rheinmetall dit jaar alweer bijna 50% gestegen in slechts twee maanden. Hiermee heeft het defensiebedrijf de “pole position” ingenomen onder alle DAX-titels.

We hebben als De Kritische Belegger dit aandeel vroeg onder de aandacht gebracht. Abonneer u ook op onze nieuwsbrief zodat u niets hoeft te missen. KLIK HIER

Rheinmetall is een Duitse defensie- en technologiegigant met een lange geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1889 en is gevestigd in Düsseldorf. Rheinmetall is actief in een breed scala aan defensie- en civiele markten

Een Favoriet Onder Beleggers

Vanwege de voorliefde van de analisten van HSBC voor momentumstrategieën was dit aandeel een regelmatig en graag geziene gast (zie bijvoorbeeld “HSBC Daily Trading” van 16 februari en van 22 en 9 januari).

Het Bereiken van Nieuwe Hoogten

Tijdens de huidige rally heeft het aandeel inmiddels een nieuw record bereikt van 434,80 EUR. Hierdoor noteert het aandeel al drie weken boven de bovenste Bollinger-band (momenteel op 404,76 EUR), terwijl de grenzen van de volatiliteitsindicator ver uit elkaar liggen. Beide zijn tekenen dat het aandeel op korte termijn oververhit is geraakt.

Een Belangrijke Trend

De MACD, een trendvolger, noteert momenteel hoger dan ooit! Hoewel de huidige opwaartse trend absoluut intact is, wordt actief risicobeheer steeds belangrijker. De recente koersgaten bij 391,30/389,30 USD en 341,20/338,00 EUR markeren de eerste belangrijke steunzones.

Risicobeheer

Ook de hieronder genoemde discountcertificaten zijn een manier om (deel)winsten veilig te stellen en een wat defensievere houding aan te nemen.

Conclusie

Rheinmetall heeft zich bewezen als het topaandeel van 2024. Ondanks enkele tekenen van oververhitting, blijft de opwaartse trend sterk. Beleggers moeten echter waakzaam blijven en overwegen om hun risico’s actief te beheren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.