Dow Jones: even pauze, maar nog steeds op koers

Afgelopen week nam de Dow Jones een kleine adempauze. Beleggers kunnen deze uitspraak baseren op de meest recente buitenstaaf en het ontbreken van een nieuw all-time high. Bovendien was er een zeer zeldzaam spektakel: een negatieve handelsweek. In het lopende jaar was dit pas de derde rode weekkaars – tegenover zes positieve.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Terugblik op het Jaar

Als we de spectaculaire eindejaarsrally in overweging nemen, dan zijn de rode weekkaarsen van dit jaar zelfs de enige in de laatste 18 weken. Waar kunnen de Amerikaanse standaardwaarden nog naartoe gaan? Op een all-time high en in “onbekend gebied” blijven er maar weinig methoden over om de volgende weerstanden af te leiden.

Toekomstige Doelen

Uit de 138,2% Fibonacci-projectie van de totale terugval in 2022 komt het volgende doel naar voren bij 40.120 punten – en daarmee binnen handbereik van de ronde 40.000 mark. Maar ook vanuit risicoperspectief biedt de huidige koersontwikkeling beleggers belangrijke hulp: om de huidige beursrun niet in gevaar te brengen, is het belangrijk om in de toekomst niet meer onder het dieptepunt van februari bij 38.040 punten te komen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de Dow Jones een sterke prestatie heeft neergezet, ondanks een korte adempauze. Met slechts drie rode weken in het lopende jaar en een sterke eindejaarsrally, blijft de index indruk maken. Hoewel er enige onzekerheid is over de toekomstige richting, biedt de huidige koersontwikkeling beleggers belangrijke inzichten. Het is essentieel om het dieptepunt van februari in de gaten te houden, aangezien een daling onder dit niveau de huidige beursrun in gevaar zou kunnen brengen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.