CDAX heeft nog ruimte om te stijgen

Het DAX-nieuws van afgelopen week was opmerkelijk: de Duitse aandelenindex bereikte daadwerkelijk zijn zevende opeenvolgende all-time high, met een recordstand van 17.817 punten. In een eerdere vermelding hadden we het kort over de CDAX. Vanwege enkele vragen gaan we bij de start van deze week dieper in op de nieuwe recordstand van de breedste Duitse aandelenbarometer, die nu op 1.540 punten staat. Dit all-time high is zeker opmerkelijk, want het heeft geduurd sinds november 2021 voordat de CDAX het oude recordniveau kon doorbreken. Laten we eens naar de technische analyse van deze index kijken.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Technische Analyse

Sinds januari 2023 beweegt de CDAX binnen een zijwaartse bandbreedte tussen 1.280 en 1.460 punten (zie grafiek). Dit biedt een potentieel vervolg van 180 punten, wat resulteert in een geschat koersdoel van ongeveer 1.640 punten. De technische analyse suggereert dat de CDAX nog ruimte heeft om verder te stijgen, vooral omdat de trendvolgende MACD momenteel positief is.

Risico’s en Stop-Loss

Als belegger is het belangrijk om ook naar de risico’s te kijken. Een verstandige stop-loss zou liggen op de bovenste grens van de eerder genoemde zijwaartse bandbreedte, namelijk 1.460 punten. Als deze grens wordt doorbroken, zou dit het huidige uitbraakniveau tenietdoen.

Conclusie

De CDAX heeft nog ruimte om te stijgen, maar beleggers moeten alert blijven op mogelijke koersbewegingen. Met het huidige momentum en de positieve technische signalen lijkt de weg omhoog echter open te liggen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.