Reddit-aandelen dalen 25% in twee dagen

De aandelen van Reddit maken een vrije val mee na een opleving die voortkwam uit de beursintroductie van het socialemediabedrijf vorige week. De aandelen sloten donderdag op $49,32, onder de slotkoers op de eerste handelsdag van Reddit vorige week op de New York Stock Exchange. Vorige donderdag sloten ze af op $50,44. De aandelenmarkt is gesloten op Goede Vrijdag.

De 19-jarige website die miljoenen online forums host, bepaalde de prijs van zijn beursintroductie vorige week woensdag op $34 per aandeel, het hoogste niveau binnen de verwachte range. Reddit en verkopende aandeelhouders haalden ongeveer $750 miljoen op met de aanbieding, waarbij het bedrijf zelf ongeveer $519 miljoen ophaalde.

Het aandeel opende op $47 en bereikte een hoogtepunt van $57,80, wat een stijging van 70% op zijn piek voor de dag markeert. Het sloot af op $50,44, wat het bedrijf een marktkapitalisatie van ongeveer $9,5 miljard geeft.

De Val van Reddit Aandelen

De aandelen van Reddit begonnen hun neerwaartse spiraal op woensdag, toen ze met ongeveer 11% daalden tot $57,75 bij het sluiten van de markt. Die dag beschreef Hedgeye Risk Management de aandelen van Reddit als “ernstig overgewaardeerd” in een rapport dat werd aangehaald door Bloomberg News, waarbij het bedrijf werd toegevoegd aan de “short bench” van het bedrijf.

Verkoop door Topfunctionarissen

Eerder deze week onthulde Reddit in een bedrijfsdocument dat CEO Steve Huffman 500.000 aandelen had verkocht. Ondertussen onthulde Reddit Chief Operating Officer Jennifer Wong dat ze 514.000 aandelen had verkocht en nu 1,4 miljoen aandelen van het bedrijf bezit.

Overwegingen voor Executives

Ben Silverman, vicepresident onderzoek bij Verity, vertelde CNBC dat de verkoop van aandelen door Huffman werd verwacht en slechts “een deel van zijn bezittingen vertegenwoordigt.” Hij benadrukte ook de overwegingen van leidinggevenden bij het nemen van dergelijke stappen.

“Er is altijd een beetje verwarring, omdat het doel van het naar de beurs brengen van een bedrijf twee doelen heeft,” zei Silverman. “Het is niet alleen om geld te maken voor het bedrijf zelf zodat het kan groeien. In deze situaties laat het vaak de mensen binnen het bedrijf toe om hun aandelen te verkopen om geld te maken, en dat is iets wat de leidinggevenden hier moeten overwegen.”

“Als de toekomst er zo goed uitziet, waarom verkopen de mensen binnen het bedrijf dan hun aandelen?” voegde Silverman toe.

Schommelingen in Aandelen

De Reddit-aandelen begonnen de week met een stijging van 30% op maandag. De aandelen van het bedrijf stegen vervolgens met 8,8% op dinsdag om te sluiten op $65,11, zelfs nadat New Street Research een neutrale beoordeling van het bedrijf had afgegeven.

De analisten van New Street Research schreven in een notitie dat ze hun prijsdoel van $54 niet zouden veranderen en dat ze “schommelingen verwachten tot het eerste winstrapport.”

Conclusie

De aandelenmarkt kan grillig zijn en wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder marktanalyses, bedrijfsprestaties en verkoopbeslissingen van insiders. De recente daling van Reddit-aandelen roept vragen op over de stabiliteit van het bedrijf op de markt en benadrukt het belang van investeerders om zorgvuldig te overwegen voordat ze besluiten om in een bedrijf te investeren.

Bron: CNBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.