DAX op recordhoogte: wat nu?

Steeds verder omhoog. Dat is het motto bij de Duitse beursgraadmeter. De DAX heeft nu zeven groene kaarsen op rij op zijn dagelijkse grafiek getoverd en heeft elke dag een nieuw recordhoogtepunt gemarkeerd. Gisteren ging het tot 18.511 punten. Beleggers vragen zich nu af: wat nu?

Analyse van de Correctiebeweging

Hiermee werd vlak voor het lange paasweekend nog een ander koersdoel behaald, dat voortkomt uit de correctiebeweging in de late zomer van het afgelopen jaar. Als we de ongeveer 1.900 punten durende terugval (van 16.529 naar 14.630 punten) naar boven toe spiegelen, krijgen we een niveau van 18.428 punten.

Mogelijkheden voor winstbescherming

Voor wie de opgebouwde winsten nog nauwkeuriger wil beschermen, kan bij het zoeken naar zinvolle uitstapniveaus overschakelen naar het uurgrafiek. Daar bevindt zich het meest recente dieptepunt van de opwaartse beweging op 18.360 (daggrafiek: 17.900) punten. Met het oog op het beschreven “paasfenomeen” en de start van de nieuwe maand (met nieuwe instroom van spaargelden) kunnen echter zorgen voor een verdere stijging van de DAX.

Reactie op Amerikaanse inflatiedata

Het is belangrijk op te merken dat de DAX vanwege de feestdagen pas op dinsdag kan reageren op de inflatiedata uit de Verenigde Staten die morgen bekend zullen worden gemaakt.

Type Punten
Weerstand 18.511
Steun (uurgrafiek) 18.360
Steun (daggrafiek) 17.900

Conclusie

Met de DAX die recordhoogten bereikt, is het raadzaam voor beleggers om nauwlettend te blijven volgen en strategieën te overwegen om winsten te beschermen en slimme uitstapmomenten te kiezen. Met de aanhoudende opwaartse trend en mogelijke volatiliteit in het vooruitzicht, kan het handhaven van een waakzaam beleggingsperspectief cruciaal zijn voor het behoud van rendementen.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en vormt geen beleggingsadvies. Hoewel we ernaar streven om accurate en actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat de informatie en data correct zijn op het moment van lezen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, waaronder het risico dat u het geïnvesteerde bedrag verliest. We raden u aan om professioneel financieel advies in te winnen voordat u financiële beslissingen neemt. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de informatie in dit artikel.

Bron: HSBC

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.