Palantir: koersdoel $30 na correctie

Niet alleen de recente kwartaalcijfers maken het aandeel Palantir tot een opwindende handelskandidaat, ook de koersontwikkeling biedt momenteel veel potentieel. Er was vorig jaar een verandering in de trendrichting, waarbij de trend van negatief naar positief draaide. Na deze omslag was er aanvankelijk een periode van positieve koersbewegingen. Echter, de afgelopen weken heeft er een klassieke terugval plaatsgevonden. De omvang van deze correctie is interessant om te onderzoeken.

Palantir Technologies Inc. (huidige koers: $25,21)  is een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareplatforms voor big data-analyse.

Technische Steun en Analyse

De recente koersdaling wordt gezien als een typische correctiefase na de sterke stijging van vorig jaar. De omvang van de daling is opvallend, maar bevestigt tegelijkertijd de steun rond de $21. Deze steun wordt ook versterkt door een Fibonacci-niveau ($20,80) en de 38-wekenlijn ($19,42). Vanuit een grafiekperspectief vertoont de laatste pullback de kenmerken van een klassieke correctievlag.

Koerspotentieel en Doorbraakniveaus
Een aanhoudende doorbraak, met de huidige bovengrens op $23,07, kan het technologieaandeel nieuw leven inblazen. Puur wiskundig gezien heeft de consolidatievlag die we bespreken een conservatief vastgesteld koersdoel van rond $30. Onderweg naar deze regio is het vorige jaarlijkse hoogtepunt van $27,50 een belangrijke mijlpaal.

Steunniveau als Negatieve Hedge
Het eerder genoemde steunniveau van $21/$20 fungeert daarentegen als een stop loss en markeert een belangrijk niveau om in de gaten te houden tijdens verdere koersontwikkelingen.

Aspect Prijsniveau Type
Bovengrens handelsbereik <$21 Steun
Fibonacci-niveau $20,80 Steun
38-wekenlijn $19,42 Steun
Huidige bovengrens $23,07 Weerstand
Vastgesteld koersdoel ~$30 Koersdoel
Vorig jaarlijks hoogtepunt $27,50 Weerstand

Conclusie
Met een solide technische basis en potentiële doorbraakniveaus die kunnen leiden tot een koersdoel van $30, blijft Palantir een veelbelovende mogelijkheid voor beleggers. Het steunniveau van $21/$20 biedt een kritische indicator voor mogelijke koersbewegingen in de nabije toekomst.

Bron: HSBC

Handelsstrategie voor Palantir Technologies (PLTR) gebaseerd op technische analyse

Koersanalyse Palantir Technologies (PLTR):

De koers van Palantir Technologies (PLTR) bevindt zich momenteel in een correctiefase na een sterke stijging vorig jaar. Analisten verwachten dat de koers na deze consolidatie weer zal stijgen, met een koersdoel van $30.

Handelsstrategie:

Deze strategie richt zich op het kopen van PLTR bij het steunniveau van $21 en verkopen bij het weerstandsniveau van $27.50.

Stap 1: Koop bij steunniveau ($21)

  • Wacht tot de koers daalt tot het steunniveau van $21.
  • Plaats een kooporder wanneer de koers bevestiging geeft boven $21 (bijvoorbeeld door een bullish candlestick patroon).

Stap 2: Plaats een stop-loss order

  • Plaats een stop-loss order net onder het steunniveau van $21 (bijvoorbeeld $20.50).
  • Dit order wordt automatisch uitgevoerd als de koers daalt onder $20.50, waardoor uw verliezen worden beperkt.

Stap 3: Winstneming bij weerstandsniveau ($27.50)

  • Sluit uw positie en neem winst wanneer de koers het weerstandsniveau van $27.50 bereikt.
  • Dit is een goed moment om uw winst te realiseren voordat de koers mogelijk weer daalt.

Optioneel: Langetermijnbelegging

  • Indien de koers het koersdoel van $30 bereikt, kunt u overwegen om uw positie te behouden als u gelooft in de langetermijngroei van Palantir.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.