Pak 35% op Moderna

De aandelen van Moderna zijn recent aanzienlijk stabieler geworden na de piek van de coronapandemie. Dit kan echter snel veranderen, en wel om goede redenen.

Trendomkeering in zicht

Er is een neerwaartse trend geweest die drie jaar heeft geduurd. Deze trend nam de vorm aan van een hoofd-schouderomkering. Vorige week werd de voltooiing van deze trend bevestigd. Dit patroon, dat een dalende trend van bijna drie jaar doorbreekt, wijst op een mogelijke, significante trendomkering (zie grafiek).

Dit betekent dat na een periode van drie jaar waarin de koers voornamelijk daalde (neerwaartse trend), er nu een belangrijk keerpunt is opgetreden. Het keerpunt wordt aangeduid als een “hoofd-en-schouderomkering”. Dit patroon houdt in dat de koers eerst een hoogtepunt bereikte (het linker schouderpunt), daarna een hoger hoogtepunt (het hoofd) en vervolgens weer een lager hoogtepunt (het rechter schouderpunt). De bevestiging van deze omkering betekent dat de koers na het vormen van dit patroon is gestegen, wat kan wijzen op een omslag naar een stijgende trend. De grafiek laat deze ommekeer zien en ondersteunt dus het idee dat de neerwaartse trend tot een einde is gekomen en mogelijk een nieuwe opwaartse beweging is begonnen.

Positieve signalen
Deze trendomkering wordt ondersteund door positieve signalen van technische indicatoren. De stijgende MACD-lijn en de toenemende relatieve kracht volgens Levy zijn hierbij van belang. Een extra bevestiging is de hoge handelsvolume van de afgelopen maanden, die de recente uitbraak onderstreept.

Potentieel rendement
Gebaseerd op de omvang van de inverse SHS-formatie, is een potentiële koersstijging van ongeveer $50 mogelijk. Dat zet de deur open naar een koersdoel van $165 – een niveau dat goed overeenkomt met de top van april 2023 ($163,24).
Deze opleving zou een mooie winst van zo’n 35% betekenen!

Risicomanagement
Om deze opwaartse trend te behouden, is het cruciaal dat de koers niet onder de 38-weeksgrens ($97,75) zakt. Dit niveau dient als stoploss om verliezen te beperken.

Niveau Prijs
Steun (38-weken-grens) $97,75
Weerstand (hoogste koers april 2023) $163,24
Verwacht koersdoel (potentieel) $165

Conclusie
De technische analyse van Moderna wijst op een mogelijk vervolg van de stijgende trend. Investeerders die willen profiteren van deze potentiële koersstijging, dienen de koersontwikkeling nauwlettend in de gaten te houden en een daling onder de 38-weeksgrens als stoploss te hanteren.

Bron: HSBC

Trading strategie voor Moderna

Technische analyse van Moderna wijst op een mogelijke voortzetting van de opwaartse trend, met een potentiële koersstijging van 35%. De voltooiing van een omgekeerde kop-en-schouderformatie (inverse SKS), gecombineerd met positieve signalen van technische indicatoren en hoge omzet, creëert een bullish scenario.

Doel:

Het doel van deze strategie is om te profiteren van de potentiële stijging van de Moderna-koers door posities in te nemen vóór de uitbraak en deze vast te houden totdat het koersdoel is bereikt of totdat er signalen zijn van een trendomkeer.

Entry:

  • Koop Moderna-aandelen wanneer de koers boven het weerstandsniveau van $97,75 breekt en deze boven dit niveau bevestigd sluit.
  • Overweeg een stop-loss order te plaatsen net onder het ondersteuningsniveau van $97,75 om potentiële verliezen te beperken.

Positiebeheer:

  • Bepaal een geschikte positiegrootte op basis van uw risicoprofiel en beleggingsdoelstellingen.
  • Houd de koersontwikkeling nauwlettend in de gaten en pas uw positie indien nodig aan.
  • Overweeg uw positie te vergroten als de koers met overtuiging boven het weerstandsniveau van $165 uitstijgt.

Uitgang:

  • Sluit uw positie wanneer de koers een bearish signaal afgeeft, zoals een daling onder het ondersteuningsniveau van $97,75 of een bevestigde trendomkeer op basis van technische indicatoren.
  • Overweeg winst te nemen wanneer de koers het koersdoel van $165 bereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.