DAX boven 50-dagenlijn: uitbraak?

De DAX noteert opnieuw boven zijn 50-dagenlijn, die fungeert als een belangrijke steun. Begin deze week kon de Duitse beursindex dankzij deze lijn weer opveren. De vraag is nu: Is dit een signaal voor een komende uitbraak, of is het slechts een tijdelijke opwaartse blip?

Bandbreedte en Strakkere Bollinger Banden

In de afgelopen twee weken lag er een glijdende zone tussen 17.800 punten aan de onderkant en 18.226/18.236 punten aan de bovenkant. Door deze “watertrappelen” worden de Bollinger Bands steeds strakker, wat kan wijzen op een mogelijke vroege uitbraak.

Make or Break Situatie

De DAX bevindt zich in een cruciale fase, waarbij het motto ‘make or break’ van toepassing is. Een doorbraak boven de hindernissen op 18.226/18.236 punten zou de aandelenbarometer weer op het pad naar succes kunnen brengen. Belangrijk is echter om te voorkomen dat de DAX onder de 17.800 punten zakt. Dit zou een bearish signaal zijn en de weg vrijmaken voor verdere dalingen.

Rol van het 50-daags Gemiddelde in de VS

Ook in de VS speelt de 50-dagenlijn een belangrijke rol. Gisteren wist de S&P 500 deze lijn te heroveren, wat mogelijk een positieve indicatie is voor de richting van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Niveau Prijs (in punten)
Steun – Onderkant 17.800
Weerstand – Bovenkant (Hindernissen) 18.226/18.236
50-daags Gemiddelde (Huidige niveau) 17.962

Potentiële Koersdoelen:

  • Bij een doorbraak boven 18.226/18.236 punten: mogelijk herstel naar hogere niveaus.
  • Vermijden van een doorbraak onder 17.800 punten om verdere neerwaartse druk te voorkomen.

Conclusie

Met de DAX-index boven het 50-daags gemiddelde en de mogelijkheid van een uitbraak in zicht, kunnen beleggers zich voorbereiden op een spannende periode op de markt. Een doorbraak naar hogere niveaus zou het vertrouwen kunnen versterken, terwijl een terugval onder kritieke steunniveaus voorzichtigheid vereist. De ontwikkelingen in zowel Duitsland als de VS zullen nauwlettend worden gevolgd om de koersrichting te bepalen.

Bron: HSBC

Tradingstrategie voor de DAX

Op basis van de bovenstaande analyse kan de volgende tradingstrategie worden overwogen:

Positie: Long (Kopen)

Instap:

  • Koop de DAX boven de weerstandszone van 18.226/18.236 punten.
  • Wacht op bevestiging van de uitbraak, bijvoorbeeld in de vorm van een hogere sluiting of een toename van het handelsvolume.

Stop-loss:

  • Plaats een stop-loss order onder de ondersteuningszone van 17.800 punten.

Doel:

  • Het eerste koersdoel is de top van de vorige handelsreactie, die rond de 19.000 punten ligt.
  • Afhankelijk van de marktcondities kan het koersdoel later worden bijgesteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.