Okta-aandeel breekt uit

Het Okta-aandeel (huidige koers: $107,30) heeft een turbulente koersdoorgang gekend van begin 2021 tot eind 2022. In die periode daalde de koers van bijna 300 USD naar onder de 45 USD.

Okta is de toonaangevende onafhankelijke aanbieder van identiteitsoplossingen voor ondernemingen. De Okta Identity Cloud stelt organisaties in staat om op een veilige manier de juiste mensen te verbinden met de juiste technologieën op het juiste moment. Met meer dan 6.500 vooraf gebouwde integraties met applicaties en infrastructuuraanbieders kunnen Okta-klanten eenvoudig en veilig gebruik maken van de beste technologieën voor hun bedrijf. Bijna 8.000 organisaties, waaronder 20th Century Fox, Slack, Adobe, Eneco, Nutreco, Takeda Pharmaceutical, T-Mobile en Twilio, vertrouwen op Okta om de identiteit van hun werknemers en klanten te helpen beschermen.

Herstelbeweging en Handelszone

De daaropvolgende herstelbeweging resulteerde begin 2023 in een aanzienlijke zijwaartse handelszone. Deze zone had een ondergrens rond 65 USD en een bovengrens van ongeveer 90 USD (zie grafiek).

Technisch Uitbraaksignaal

Recentelijk heeft een krachtige stijging boven de hoogtepunten bij 90,73/91,50/92,38 USD gezorgd voor een belangrijk technisch uitbraaksignaal.

Koersdoel en Analyse

Op basis van de hoogte van dit handelsbereik is er nu een berekend opwaarts potentieel van ongeveer 25 USD, met een (minimaal) koersdoel in het gebied van 115 USD. Dit doel sluit goed aan bij het hoogtepunt van begin oktober op 111,35 USD. Analytisch proberen we vaak verschillende tijdsperioden met elkaar te verbinden. In het geval van Okta-aandelen biedt de maandelijkse grafiek waardevolle inzichten. Hierin zien we een zogenaamde “morning star” – een positief kaarspatroon dat een noordwaartse doorbraak bevestigt.

Conclusie

Om het besproken momentum niet in gevaar te brengen, is het belangrijk om niet meer terug te vallen in de beschreven zijwaartse handelszone die meer dan een jaar heeft geduurd. De recente uitbraak uit het handelsbereik kan dienen als katalysator voor verdere koersstijgingen, met een koersdoel van 115 USD.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.