Nvidia-aandeel: grote correctie op komst

Als het aandeel onder de recente correctieniveaus zakt, dan zou dit kunnen leiden tot een aanzienlijke daling, met een neerwaarts potentieel van ongeveer $100.

Nvidia is een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve grafische kaarten en chips die worden gebruikt voor gaming, kunstmatige intelligentie, cloud computing en meer. Het aandeel heeft een sterke stijging doorgemaakt in 2022, maar lijkt nu zijn momentum te verliezen. Wat betekent dit voor de toekomst van het aandeel?

Technische analyse

De technische analyse is een methode om de prijsbewegingen van een aandeel te bestuderen en te voorspellen. Met behulp van de technische analyse kunnen beleggers de belangrijkste weerstanden en steunen identificeren, maar vooral ook kritische risiconiveaus bepalen. Waar moet de grafiek standhouden om de trend te behouden?

Een schoolvoorbeeld op het gebied van “strategische afdekking” levert momenteel het Nvidia-aandeel. De dynamische rally van het afgelopen jaar is gestagneerd. Onder de recente correctiedieptepunten bij 410/403/401 USD zou het dynamiekverlies omslaan in een harde topvorming (zie grafiek). De neklijn van de dreigende schouder-hoofd-schouder-formatie wordt ondersteund door het 23,6%-retracement van de gehele opwaartse beweging sinds herfst 2022 (409,55 USD). Bij een breuk van dit bolwerk zou de bovenste omkering voltooid zijn – inclusief een afslagpotentieel van ongeveer 100 USD.

Risico’s en kansen

Als belegger moet je altijd rekening houden met de risico’s en kansen die een aandeel biedt. Het Nvidia-aandeel is geen uitzondering. Als het steunniveau van 410 USD wordt doorbroken, kan het aandeel een grote correctie ondergaan die het terug kan brengen naar het niveau van 300 USD of lager. Dit betekent dat je je positie moet afdekken of verminderen om je verlies te beperken.

Aan de andere kant, als het steunniveau standhoudt, kan het aandeel zijn opwaartse trend hervatten en nieuwe recordhoogtes bereiken. Dit betekent dat je je positie kunt vergroten of handhaven om je winst te maximaliseren.

Conclusie

Het Nvidia-aandeel is een van de meest populaire en succesvolle technologieaandelen, maar ook een van de meest onzekere. Het aandeel staat voor een kantelpunt dat kan leiden tot een crash of een nieuwe rally. Als belegger moet je alert zijn op de technische signalen en je strategie aanpassen aan de marktomstandigheden. Het Nvidia-aandeel is niet voor bange beleggers, maar voor slimme beleggers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.