MorphoSys weer op het pad van succes

Aan het begin van 2024 blijft het aandeel van MorphoSys aantrekkelijk. Na een succesvolle terugval naar de voormalige neerwaartse trend sinds 2020, heeft het aandeel de horizontale barrières van ongeveer 33 EUR achter zich gelaten. Dit markeert een belangrijke mijlpaal, aangezien de koersdaling en het daaropvolgende herstel van eind vorig jaar kunnen worden geïnterpreteerd als een klassieke “V-formatie”.

MorphoSys is een Duits biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van kanker. Het bedrijf werd in 1992 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Planegg, nabij München. MorphoSys heeft een unieke technologie genaamd HuCAL, waarmee volledig humane antilichamen kunnen worden geproduceerd. Deze antilichamen zijn in staat om kankercellen te herkennen en te vernietigen, terwijl ze gezonde cellen sparen.

Langetermijndoelstellingen

Uit de diepte van de tussentijdse ineenstorting komt een langetermijndoel van bijna 50 EUR. Op dit niveau heeft het aandeel in 2013 en 2016 al belangrijke hoogte- en dieptepunten bereikt.

Conclusie

Alles bij elkaar genomen, zou het aandeel definitief de onderste trendomkeer hebben voltooid. Om de verbetering niet in gevaar te brengen, is het in de toekomst belangrijk om de hierboven beschreven uitbraakmarkeringen of de dieptepunten van bijna 30 EUR niet meer te onderschrijden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.