17.000 punten: Maak of breek voor DAX

Aan het einde van de week heeft de DAX® net een nieuw all-time high bereikt (17.005 punten). Toch blijft de vraag wat uiteindelijk zal zegevieren: het constructieve vlaggenscenario of het meervoudige top bij 17.000 punten?

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog uw gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

Analyse van de markt

Uitzoomen en de hogere tijdschaal op weekbasis analyseren kan in dit verband een belangrijke oriëntatiehulp zijn. In de weekgrafiek valt eerst de kleine handelsspanne van de afgelopen week van minder dan 200 punten op. Aan de lage volatiliteit kunnen beleggers het respect voor het ronde getal van 17.000 punten herkennen.

Interpretatie van de koersontwikkeling

Op de hogere tijdschaal kan de recente koersontwikkeling echter ook worden geïnterpreteerd als een zijwaartse beweging tussen ongeveer 16.350 punten aan de onderkant en 17.000 punten aan de bovenkant (zie grafiek). Met andere woorden: bij een sprint naar een nieuw recordhoogte is niet alleen de aanvankelijk gestelde vraag beantwoord, maar vanuit het beschreven handelsbereik opent zich zelfs een rekenkundig vervolgpotentieel van ongeveer 650 punten.

Conclusie

Het is een spannende tijd voor beleggers die de DAX volgen. De 17.000 punten markeren een kritisch niveau dat kan leiden tot een grote doorbraak of een mogelijke terugval. Het is belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden en te reageren op de ontwikkelingen.

Beschrijving Waarde
Nieuw all-time high van de DAX 17.005 punten
Handelsspanne van de afgelopen week < 200 punten
Onderkant van de zijwaartse beweging 16.350 punten
Bovenkant van de zijwaartse beweging 17.000 punten
Rekenkundig vervolgpotentieel ~650 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.