VW weer op de inhaalstrook?

Is Volkswagen (VW) weer op de inhaalstrook? Deze vraag houdt beleggers bezig na recente ontwikkelingen op de aandelenmarkt. In dit artikel duiken we dieper in de technische analyse van VW’s aandelenprestaties.

De Huidige Stand van Zaken

Onlangs heeft VW een belangrijke technische doorbraak gemaakt. Na een moeilijke periode van twee jaar, waarin de aandelenprijs aanzienlijke dalingen kende, is er een positieve verandering opgetreden. VW’s aandelenprijs is over een weerstandsniveau van ongeveer 115 EUR gesprongen. Dit niveau markeert diverse hoog- en dieptepunten van het afgelopen jaar, evenals de neerwaartse trend sinds het voorjaar van 2023.

Technische Analyse

Deze doorbraak kan worden geïnterpreteerd als een omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie, een technisch analysepatroon dat vaak een bullish signaal is. Dit betekent dat de prijs van een aandeel waarschijnlijk zal stijgen. Uit de hoogte van dit patroon leiden we een potentieel van 17 EUR af.

Toekomstperspectieven

Met dit potentieel in het achterhoofd, kunnen we de hoogtepunten van april en juni op ongeveer 130 EUR in het vizier nemen. Daarna wacht bij ongeveer 150 EUR het volgende grote weerstandsniveau.

Conclusie

De recente ontwikkelingen wijzen op een mogelijke trendomslag voor VW. Hoewel de toekomst onzeker blijft, bieden deze signalen een hoopvol perspectief voor beleggers. Het is echter belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en passende risicobeheersmaatregelen te nemen.

Veiligheidsmaatregelen

Als fijnmazige beveiliging aan de onderkant biedt de hierboven besproken uitbraakzone bij ongeveer 115 EUR zich aan. Dit kan worden gebruikt als een niveau voor stop-loss orders om verliezen te beperken als de prijs van het aandeel daalt.

Parameter Waarde
Weerstandsniveau 115 EUR
Neerwaartse trend sinds Voorjaar 2023
38-wekenlijn 113,15/114,08 EUR
Potentieel van trendomkeerpatroon 17 EUR
Hoogtepunten van april en juni 130 EUR
Volgende grote weerstandsniveau 150 EUR
Uitbraakzone (voor stop-loss orders) 115 EUR

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.