Microsoft is goede koop voor beleggers

Microsoft is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en heeft een sterke track record van groei en winstgevendheid. Het bedrijf is een leider in de cloud computing-markt, met een marktaandeel van meer dan 20%. Microsoft biedt ook een breed scala aan andere softwareproducten en diensten, waaronder Windows, Office en Azure.

Recordhoogte en waardevolste bedrijf

In de afgelopen twee maanden heeft Microsoft’s aandeel een pauze genomen, waarbij het slechts zijwaarts bewoog. Echter, vorige week begon het aandeel weer te stijgen, wat leidde tot een nieuw recordhoogte van 390,68 USD. Dit maakte Microsoft tijdelijk het waardevolste bedrijf ter wereld.

Sterke opwaartse trend

Deze ontwikkeling is bijzonder opmerkelijk omdat het aandeel uit een consolidatieformatie naar boven uitbrak. Dit is een sterke indicator van een aanhoudende opwaartse trend. Bovendien suggereert de hoge relatieve sterkte van het aandeel dat deze trend waarschijnlijk zal doorgaan.

Voorspellingen en beveiliging

Op basis van deze factoren, voorspellen analisten een koersdoel van ongeveer 415 USD voor het aandeel. Aan de andere kant, als beveiliging, wordt het dieptepunt van december bij 362,90 USD gezien als een ideaal punt om eventuele verliezen te beperken.

Conclusie

Samenvattend, met zijn sterke opwaartse trend en hoge relatieve sterkte, lijkt Microsoft een goede koop voor beleggers. Hoewel er altijd risico’s zijn, biedt de huidige marktdynamiek een gunstige omgeving voor verdere groei van het aandeel.

Bron; HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.