Microsoft is een zeer spannend aandeel

De cruciale koersniveaus waar beleggers op moeten letten bij het evalueren van het Microsoft-aandeel.

Het koersverloop van Microsoft is momenteel boeiend voor beleggers, met duidelijke signalen zowel omhoog als omlaag op de grafiek.

Hoogzomer en All-Time High

In de afgelopen zomer heeft Microsoft geprobeerd om het eerdere recordhoogtepunt van november 2021 (349,65 USD) te overtreffen, maar dat is niet gelukt.

ABC-Correctie

 

Na dit hoogtepunt heeft het aandeel een klassieke ABC-correctie ondergaan, een term uit de technische analyse die verwijst naar een specifiek patroon in de koersontwikkeling.

Een ABC-correctie, ook wel bekend als een zigzag-correctie, is een term uit de technische analyse die verwijst naar een specifiek patroon in de koersontwikkeling. Deze correctie bestaat uit drie golven: A, B en C.

Golf A is de eerste prijsdaling.
Golf B is een gedeeltelijke terugkeer naar de oorspronkelijke prijs.
Golf C is een verdere daling, vaak vergelijkbaar in lengte met golf A.

Deze ABC-correctie volgt meestal op een significante prijsstijging en wordt gezien als een tijdelijke onderbreking van de grotere trend. In het geval van het Microsoft-aandeel in onze tekst, betekent dit dat na het bereiken van het all-time high in november 2021, het aandeel een ABC-correctie heeft ondergaan. Dit patroon helpt beleggers om toekomstige koersbewegingen te voorspellen.

Cruciale Terugtrekkingszone

Belangrijk om op te merken is de recente consolidatie in de zone van de laatste twee dieptepunten, namelijk 311,58/309,49 USD. Deze zone wordt versterkt door de 38-wekenlijn (momenteel bij 309,68 USD) en het 38,2%-Fibonacci-retracementniveau van de gehele opwaartse beweging sinds het vierde kwartaal van 2022 (308,21 USD).

Topvorming

Als deze steunzone wordt doorbroken, kan dit duiden op mogelijke topvorming in het koersverloop van de afgelopen maanden.

Correctietrend

Aan de andere kant is de correctietrend sinds eind juli (momenteel bij 333,20 USD) van belang. Als deze trendlijn wordt doorbroken, kan dit het risico van een neerwaartse omkering verminderen en benadrukken dat het recente koersverloop slechts een correctie is geweest.

Conclusie

Een positief punt is dat de neerwaartse trend in de Relatieve Sterkte al voorbij is, wat suggereert dat hoewel er investeringsrisico’s zijn, er ook tekenen zijn van mogelijke positieve ontwikkelingen in de toekomst. Het blijft dus interessant om te zien hoe het Microsoft-aandeel zich verder zal ontwikkelen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.