Lyft-aandeel: volume bewijst trendbreuk!

Het Lyft-aandeel bevindt zich momenteel in een spannend charttechnisch patroon. In de afgelopen week bereikte het handelsvolume een historisch hoogtepunt, wat de bodemvorming van de afgelopen twee jaar bevestigt.

Lyft is een Amerikaans ridesharing-bedrijf dat in 2012 werd opgericht door John Zimmer en Logan Green. Het bedrijf biedt een platform waarmee gebruikers ritten kunnen aanvragen bij chauffeurs die met hun eigen auto rijden. Lyft is actief in meer dan 400 steden in de Verenigde Staten en Canada.

Technische indicatoren sturen positieve signalen

De MACD-indicator, een trendvolger, toont zowel op week- als op maandbasis een positieve ontwikkeling. Het volgende koersdoel ligt in het weerstandsgebied tussen 21,34 USD en 21,52 USD, dat wordt gedefinieerd door het diep van oktober 2020 en het hoog van augustus 2022.

Langetermijnpotentieel tot 24 USD

Gezien de sterkte van de omkeerbeweging zou de Lyft-aktie op termijn zelfs tot 24 USD kunnen stijgen.

Risicomanagement in acht nemen

Beleggers dienen echter rekening mee te houden dat een daling onder het diep van maart 2020 bij 14,56 USD de bullish these zou negeren.

Conclusie:

Het Lyft-aandeel bevindt zich in een kansrijke charttechnische opstelling. Het hoge handelsvolume en de positieve signalen van de technische indicatoren spreken voor een voortzetting van de opwaartse trend. Beleggers dienen echter het dieptepunt bij 14,56 USD als stop-loss te nemen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.