Duitse technologiesector is een koopje

Terwijl de DAX met 17.089 punten opnieuw een nieuw alltime high bereikte, bevindt de TecDAX zich nog steeds een heel stuk onder zijn recordniveau van 4.010 punten uit november 2021. Toch zijn de Duitse technologiefondsen op dit moment een bijzondere blik op de grafiek waard. Dit komt vooral door de recente sprong over de hindernissen rond 3.300 punten.

De TecDAX is een Duitse aandelenindex waarop de 30 grootste technologiebedrijven van Duitsland zijn genoteerd en weerspiegelt de waardeontwikkeling van de naar marktkapitalisatie en handelsvolume grootste dertig beursgenoteerde Duitse technologiebedrijven.

Op dit niveau komen twee verschillende Fibonacci-niveaus (3.291/3.299 punten) samen met de 38-maandslijn (actueel bij 3.297 punten) en de toppen van 2023 bij 3.343/3.350 punten (zie grafiek). Dankzij deze positieve ontwikkeling kan de koersontwikkeling van de laatste twee jaar nu onder de streep worden geïnterpreteerd als een grote bodemvorming.

Vanuit puur rekenkundig oogpunt kan de bodemvorming leiden tot een potentiële stijging van 600 punten, wat voldoende perspectief biedt om terug te keren naar het eerder genoemde hoogtepunt van 4.000 punten. De gelijktijdige instapsignalen van zowel de MACD als de Aroon wekken hoop op een bevestigende stijging naar het noorden. Aan de onderkant is de eerder genoemde cumulatiezone vastgesteld als stop-loss, en deze mag in de toekomst niet duurzaam worden doorbroken.

Technische analyse:

  • Huidige koers: 3.380 punten
  • Fibonacci-niveaus: 3.291/3.299 punten
  • 38-maandslijn: 3.297 punten
  • Hoofddoel: 4.000 punten
  • Stop-loss: 3.290 punten

Indicatoren:

  • MACD: bullish signaal
  • Aroon: bullish signaal

Conclusie:

De TecDAX heeft een belangrijke bodem gevormd en heeft nu het potentieel om de komende maanden 600 punten te stijgen. Beleggers die op zoek zijn naar koopjes in de technologiesector, kunnen de Duitse index in de gaten houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.