DAX begint de week rustig

Het ontbreken van Amerikaanse marktdeelnemers – vanwege de daar gevierde feestdag (Presidents’ Day) – was duidelijk merkbaar aan het begin van de week. Het handelsvolume van de DAX was lager dan gebruikelijk.

Ontdek DAX-Easy, ons unieke beleggingssysteem! Geniet van geautomatiseerde handel, transparantie via Myfxbook en flexibiliteit in uw investeringen. Klik hier om onze vernieuwde brochure te downloaden. Stap vandaag nog in de nieuwe wereld van beleggen!

Weinig beweging in de Duitse standaardwaarden

Tegelijkertijd bleef de aandelenindex op maandag binnen een extreem lage hoog-laag range van minder dan 50 punten. Vanwege de beschreven bewegingsarmoede slaagden de Duitse standaardwaarden er na twee opeenvolgende nieuwe all-time highs aan het begin van de week niet in om een nieuw record te vestigen boven het niveau van 17.189 punten.

Technische analyse en vooruitzichten

Aan de onderkant markeert de recente opwaartse gap (17.004 tot 16.958 punten) een eerste ondersteuning. Technisch gezien zijn de dieptepunten bij 16.832/22 punten echter belangrijker, aangezien ze tegelijkertijd de onderste geleider van de huidige buitenstaaf op weekbasis markeren.

Conclusie

Zolang deze terugtrekkingsniveaus niet worden geschonden, heeft de DAX het koersdoel van ongeveer 17.450 punten stevig in het vizier, voortkomend uit de correctievlag die in december/januari werd gevormd. Dit niveau harmonieert perfect met de 161,8% Fibonacci-projectie van de bijbehorende correctie-impuls (17.410 punten).

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.