Small caps VS: herstel in zicht?

In de afgelopen jaren hebben de zogenaamde “kleine bedrijven” aanzienlijk slechter gepresteerd dan de grote marktleiders. Deze kleinere bedrijven waren in zekere zin de zwakke schakel van de markt.

Hoopvolle signalen uit de VS

Er komen momenteel echter een aantal hoopvolle signalen uit de VS. Met het oog op de iShares Russell 2000 zou een fase van twee jaar waarin de koers een bodem zocht, ten einde kunnen komen. Eerder hadden de Amerikaanse kleine bedrijven de sinds 2018 bestaande steunzone bij ongeveer 170/160 USD meerdere keren met succes getest.

Mogelijke dubbele bodem

Op basis hiervan vormt zich nu een mogelijke dubbele bodem, die bij een duurzame stijging over de tussentijdse hoogtepunten bij ongeveer 200 USD definitief zou zijn voltooid.

Nieuw instapmoment

De MACD, een trendvolger, geeft een positief signaal af. Dit betekent dat de koers mogelijk gaat stijgen. De indicator bereikte onlangs het laagste niveau in 15 jaar, wat een koopsignaal is. De koers kan 40 USD stijgen, wat hoger is dan het record van 244,46 USD.

Koerspotentieel

Uit de hoogte van de bodemvorming kan een koerspotentieel van ongeveer 40 USD worden afgeleid – in perspectief voldoende om het vorige all-time high van 244,46 USD in het vizier te nemen.

Conclusie: Einde van een onduidelijke fase?

De overkoepelende vraag is dus of met de beschreven technische analyse een lange “onduidelijke” fase voor de Amerikaanse kleine bedrijven ten einde is gekomen. Als dat zo is, zou dit een belangrijk keerpunt kunnen zijn voor de markt en een teken dat er betere tijden aan kunnen komen voor de zogenaamde “kleine bedrijven”.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.