LVMH aantrekkelijk voor handelaren

De Franse beurs heeft recentelijk een flinke correctie doorgemaakt, wat ook LVMH niet onberoerd heeft gelaten. Jarenlang was het luxegoederenconcern een geliefde beleggersfavoriet en een motor achter de stijgende beurskoersen. Nu is er echter meer voorzichtigheid geboden, maar dat maakt LVM juist aantrekkelijk voor handelaren die op zoek zijn naar rendementen.

Doorbreking van de Opwaartse Trend

Sinds 2016 steeg de koers van het LVMH-aandeel gestaag, maar recentelijk is deze trend doorbroken bij een koers van EUR 869,87. Naast deze doorbraak is ook het lange termijn voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 38 maanden, momenteel op EUR 717,36, binnen handbereik (zie grafiek).

Belangrijke Koersniveaus

Als de koers verder daalt, komen de jaarlijkse dieptepunten van 2023 (€655) en het jaarlow tot nu toe (€644) in beeld als volgende belangrijke steunzones. Dit biedt handelaren kansen om koopposities in te nemen met een gunstig risicoprofiel.

Onder deze belangrijke zone kan zelfs een trendomkeer plaatsvinden, waarbij de hoogste koersen rond de 900 euro een klassieke dubbele top vormen. In dat geval fungeren de dieptepunten van 2022 (€544/€535) als volgende steunzone. Ook dit scenario biedt kansen voor handelaren die shortposities willen innemen met een stop-loss boven €900.

Niveau Prijs in EUR
Huidige Koers 721,60
Steunzone 2022 544/535
Steunzone 2023 655/644
Weerstand bij dubbele top 900

Conclusie: Kansen voor handelaren
Het technische beeld voor LVMH is minder rooskleurig dan de afgelopen jaren, maar dat maakt het juist aantrekkelijk voor handelaren. De afvlakkingslijn biedt kansen voor zowel koop- als shortposities met een gunstig risicoprofiel. Handelaren die op zoek zijn naar zijwaartse rendementen, kunnen LVM in de gaten houden en inspelen op de genoemde niveaus.

Bron: HSBC
Trading strategue

  • Korte termijn handel:
    • Entry: Overweeg longposities in te nemen als het aandeel de steunzone van 544/535 euro nadert en daar stabiliteit vertoont. Dit niveau kan dienen als een koopkans vanwege historische steun.
    • Exit: Stel een exitstrategie vast bij weerstand rond de dubbele top van ongeveer 900 euro. Dit is een potentieel niveau waar winstnemingen kunnen plaatsvinden.
  • Stop-loss: Plaats een stop-loss order net onder de steunzone van 535 euro om verliezen te beperken als de koers onverwacht daalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.