DAX: de volgende vlag?

De DAX is de nieuwe week goed begonnen. Dankzij de winsten van gisteren test de aandelenbarometer nu de weerstand in de vorm van de 50-dagenlijn, die momenteel op 18.353 punten ligt.

Belangrijke Grafiekontwikkeling

Deze ontwikkeling heeft ook een belangrijk neveneffect op de grafiek: de Duitse blue chips hebben de eerder besproken inside bars doorbroken. Hoewel de DAX zich nog steeds in een consolidatiemodus bevindt, lijkt de recente zwakke periode voorbij te zijn.

Potentiële Bullish Trend

Als de DAX boven de 18.488 punten stijgt, kan de koerstrend sinds begin mei worden gezien als een bullish trendbevestigende vlag. Dit patroon markeert een opwaartse beweging sinds de herfst van vorig jaar. Als de bullish doorbraak van dit consolidatiepatroon slaagt, kunnen de Duitse blue chips eindelijk weer op weg zijn naar succes.

Belangrijke Ondersteuningsniveaus

Aan de neerwaartse kant moeten de meest recente twee wekelijkse dieptepunten op 17.970 en 17.951 punten koste wat het kost worden verdedigd. Beleggers kunnen deze steunzone gebruiken als trailing stop loss.

Conclusie

De DAX vertoont tekenen van herstel en mogelijk bevestiging van een opwaartse trend. Terwijl de markt zich in een consolidatiefase bevindt, biedt een doorbraak boven 18.488 punten een optimistisch vooruitzicht. Beleggers dienen echter alert te blijven en de cruciale ondersteuningsniveaus nauwlettend te volgen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.