Koopsignaal Zalando-aandeel

Zalando, een van de leidende online modebedrijven, heeft recentelijk interessante ontwikkelingen doorgemaakt op de aandelenmarkt. Laten we eens kijken naar wat er gaande is en wat dit kan betekenen voor potentiële beleggers.

Valse uitbraken worden gevolgd door snelle bewegingen” – op de lange termijn levert het Zalando-aandeel momenteel een schoolvoorbeeld van deze oude handelswijsheid.

Een Plotse Duik

Aan het begin van het jaar dook de Zalando-aandelenkoers plotseling onder een belangrijke ondersteuningszone, ergens tussen de 19 en 17 euro per aandeel. Dit resulteerde in een nieuw dieptepunt van 15,95 euro. Het leek een alarmerende wending te zijn, maar de verwachte verdere daling bleef uit.

Snelle Terugkeer

Wat opviel was de snelle reactie van de aandelenkoers. Binnen korte tijd herstelde Zalando zich en wist het snel de eerder genoemde belangrijke ondersteuningsniveaus te heroveren. Dit zorgde ervoor dat het downtrend-patroon, dat sinds februari 2023 was vastgesteld, werd doorbroken.

Positieve Indicatoren

Verschillende indicatoren wijzen op een mogelijke omslag in de trend. Zowel de RSI (Relative Strength Index) als de MACD (Moving Average Convergence Divergence) tonen positieve afwijkingen. Dit duidt op mogelijke sterkere koopinteresse en een omkering van de neerwaartse trend.

Vooruitzichten en Doelen

Met de recente ontwikkelingen in maart heeft een trendvolger zelfs een nieuw koopsignaal gegeven. Dit geeft aan dat het momentum zich aan het opbouwen is in het voordeel van Zalando-aandelen. Het volgende doel zou kunnen liggen op het niveau van het dieptepunt van maart 2020, rond de 27,33 euro per aandeel. Daarna kunnen de pieken van de zomer van 2023 rond de 32 euro opnieuw in zicht komen.

Het Vermijden van Terugval

Om deze positieve trendomslag te behouden, is het essentieel voor Zalando om niet terug te vallen in het voormalige neerwaartse patroon. Het vermijden van verdere dalingen zal cruciaal zijn voor het behoud van het positieve momentum.

Conclusie

Hoewel het begin van het jaar een uitdaging vormde voor Zalando, lijkt het erop dat het bedrijf zich heeft weten te herstellen en mogelijk zelfs een nieuwe positieve trend heeft ingezet. Met verschillende indicatoren die wijzen op een mogelijke ommekeer, kan het een interessante tijd zijn voor investeerders om de ontwikkelingen van Zalando-aandelen nauwlettend in de gaten te houden.

Steun- en weerstandsniveaus Zalando-aandeel

Niveau Type Belang
15,95 EUR Steun Laagste punt januari 2024
17/19 EUR Steun Belangrijke steunzone
27,33 EUR Weerstand Dieptepunt maart 2020
32 EUR Weerstand Hoogtepunten zomer 2023

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.