Applied Materials in onbekend terrein

De koers van Applied Materials is de laatste tijd sterk gestegen en heeft zelfs een nieuw recordniveau bereikt. In deze technische analyse bekijken we de koersontwikkeling van de afgelopen maanden en bespreken we wat dit voor beleggers betekent.

Applied Materials, Inc. is een Amerikaans bedrijf dat apparatuur, diensten en software levert voor de vervaardiging van halfgeleiderchips voor elektronica, platte beeldschermen voor computers, smartphones, televisies en zonneproducten.

Stevige basis voor verdere groei

De koers van Applied Materials vond de afgelopen maanden steun op horizontale niveaus rond de $145. Deze steun werd versterkt door de 38-weekslijn, die momenteel rond de $159,41 ligt. Vanuit deze steunniveaus is de koers krachtig gestegen en heeft het oude recordniveau van $167,06 uit januari 2022 doorbroken.

Intacte opwaartse trend

De sterke stijging van de koers gaat gepaard met een hoge relatieve sterkte volgens Levy. Dit is een indicatie dat de opwaartse trend intact is en dat beleggers vertrouwen hebben in de toekomst van het bedrijf.

De duurzame doorbraak in “onbekende gebieden” is extra interessant omdat de koersontwikkeling sinds de herfst van 2020 nu over het algemeen kan worden gezien als een zijwaartse beweging (zie grafiek).

Nieuwe koersdoelen

De recente koersstijging heeft Applied Materials in “onbekend terrein” gebracht. Dit betekent dat er geen directe weerstandsniveaus meer zijn boven de huidige koers. De volgende potentiële koersdoelen zijn de 138,2% Fibonacci-projectie ($203,69) en de 161,8% Fibonacci-projectie ($226,31) van de totale correctie in 2022.

Risicomanagement

Ondanks de positieve vooruitzichten is het belangrijk om risico’s te managen. Voor beleggers die in Applied Materials beleggen, is het belangrijk om te letten op het oude all-time high van $167,06. Als de koers onder dit niveau zou dalen, zou dit een signaal kunnen zijn dat de opwaartse trend ten einde is.

Conclusie

De technische analyse van Applied Materials is positief. De koers is sterk gestegen en heeft een nieuw recordniveau bereikt. De opwaartse trend is intact en er zijn potentiële koersdoelen boven de huidige koers. Beleggers dienen echter alert te blijven op het oude all-time high als indicator voor een mogelijk omslagpunt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.