DAX voor het eerst boven de 18.400

Dit is gelijk aan het 20e recordhoogtepunt dit jaar! De DAX heeft daarmee niet alleen een belangrijk koersdoel bereikt, maar ook ongeveer elke derde handelsdag een nieuw recordniveau. Bij het zoeken naar verdere doelen biedt de CDAX extra oriëntatie.

De opmars van maart

Bij de breedste Duitse aandelenbarometer bracht maart de sprint over het voormalige recordniveau van november 2021 (1.530 punten). Inmiddels heeft de index zijn recordhoogte kunnen uitbreiden tot 1.582 punten.

Nieuwe koersdoelen in onbekend gebied

Vooral met het oog op nieuwe koersdoelen in “onbekend gebied” brengt de enigszins stiefmoederlijk behandelde CDAX extra licht in het donker. De koersontwikkeling sinds januari 2023 kan worden geïnterpreteerd als een zijwaartse beweging tussen 1.280 en 1.460 punten (zie grafiek).

Potentiële koersstijging

  1. Een berekening genaamd “Fibonacci-projectie” voorspelt dat de markt kan stijgen tot 1.713 punten.
  2. Een lijn die de toppen van de markt sinds 2015 verbindt wijst ook naar 1.725 punten als mogelijk doel.

De koers kan de komende tijd stijgen tot 1.640 punten. Als de koers boven 1.713 punten uitbreekt, is een verdere stijging tot 1.725 punten mogelijk. De stop ligt bij 1.530 punten.

Niveau Koers (punten)
Steun 1.530
Weerstand 1.640
Mogelijk doelgebied 1.713 – 1.725

Conclusie

Al met al blijft de Duitse aandelenmarkt zich in een opwaartse trend bevinden, met zowel de DAX® als de CDAX® die nieuwe hoogtepunten bereiken. Het is echter belangrijk voor investeerders om de markt nauwlettend te blijven volgen en hun posities te beheren op basis van technische analyses en risicobeoordeling.

Bron: HSBC

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.