Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Intel werkt aan een come back

Intel is een van die techreuzen uit de 20ste eeuw die in de 21ste eeuw moeite heeft ontwikkelingen bij te benen. Intel is ook drukker met het inkopen van eigen aandelen dan geld te pompen in R&D.

Dat is ook af te lezen aan de financiële resultaten. Die zijn op zijn best volatiel. Bovendien heeft Intel zijn onbetwist marktleiderschap uit de 20ste eeuw allang verspeeld. Goede resultaten over het 4de kwartaal wekken de indruk dat het tij weleens kan gaan keren.

 

De divisies data centre en personal computers deden het beter dan verwacht. De divisie data centre opereert echter in een markt van hollen of stilstaan. 2020 kan zomaar weer een matig jaar worden. Het zelfde geldt voor de divisie PC’s. Een nieuwe ronde van upgrading is voorbij en dus zullen verkopen in 2020 waarschijnlijk gaan afvlakken.

Het goede nieuws is weer wel dat Intel meer geld gaat stoppen in R&D. Dat werd tijd. Intel moest het op dat gebied afleggen tegen het veel kleinere AMD. Dat is eigenlijk te gek voor woorden. Intel zit letterlijk op stapels van miljarden dollars. Die kunnen nuttiger ingezet worden. Pas dan kan het tij echt gaan keren.

Een Intel dat zich meer gaat inspannen is natuurlijk goed nieuws voor ASML.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *